Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nyfödda kattungarna hittades i plastpåsar

Irene Bjoröy Wiig är ansvarig på djurhemmet i norska Bergen som tog in kattungarna. Foto: Facebook
Kattungarna var bara ungefär tio dagar gamla. Foto: Facebook

En bil körde nästan över kattungen.
Då upptäckte föraren plastpåsarna i vägrenen.

Någon hade lämnat katterna att dö över natten.

"Av alla oansvariga sätt att behandla djur så är detta bland det värsta", skriver Irene Bjoröy Wiig.

Det var under natten till lördagen som en bil gjorde den fruktansvärda upptäckten. I två plastpåsar hade någon lämnat tre små levande kattungar, omkring tio dagar gamla.

Nu har Irene Bjoröy Wiig, ansvarig för djurhemmet i norska Bergen som tog emot kattungarna, reagerat starkt på händelsen.

– Lyckligtvis var inte väskan knuten, så två av dem hade krupit ut i blindo och kommit ut på vägen, berättar hon för norska TV2.

I ett inlägg på Facebook berättar hon om händelsen, och vill uppmuntra till en ansvarsfull djurhållning. 

"Vi lever i ett modernt samhälle, där det är en självklarhet att vårda våra djur. Att skaffa katt måste vara genomtänkt på alla sätt. Kastrering och id-märkning är också en självklarhet. Här ser vi resultatet av en ansvarslös djurhållning. Kattungar föds, och folk gör sig kvitt dem på alla olika sorters grymma sätt", skriver hon i det uppmärksammade inlägget.

Ett stort mörkertal

https://www.facebook.com/DyrebeskyttelsenBergen/photos/a.699662320062526.1073741878.150326461662784/2046820818679996/?type=3

I en intervju med TV2 berättar Irene Bjoröy Wiig att det finns ett stort mörkertal i frågan om vilka kattungar som får ett hem, och vilka som går mörka öden till mötes.

– Det finns ett stort mörkertal här, men det uppskattas att det föds 60- till 70 000 kattungar årligen. Det finns hem till bara en tredjedel av dem.

Lyckligtvis kunde dessa tre omhändertas av Irenes djurskyddsförening.

Inlägget på Facebook avslutar hon med en stark uppmaning:

"Alla måste göra sitt för att hjälpa till att få ner beståndet av oönskade kattungar och katter, som måste lida på alla otänkbara sätt. Av alla oansvariga sätt att behandla djur så är detta bland det värsta", skriver hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!