Nyfödd fick vänta fyra dagar med en fraktur

Publicerad

Föräldrarna till en nyfödd pojke i Skövde märkte att något var fel på pojken.

Hans ena arm fungerade inte som den skulle.

Trots påstötningar gick det fyra dagar innan det konstaterades att han hade en nyckelbensfraktur.

Den 30 september i år kom den lille pojken till världen på Skaraborgs sjukhus i Skövde.

Omedelbart larmade mamman och pappan om att den nyfödde pojkens arm inte fungerade som den skulle.

Nästa dag gjordes en läkarkontroll men ingen fraktur kunde konstateras.

Krävde röntgen

Babyn flyttades till neonatalavdelningen av en annan orsak och även där berättade föräldrarna om babyns bekymmer med sin arm men inga vidare åtgärder gjordes.

Den 4 oktober bestämmer läkare att familjen får åka hem efter utskrivning.

Men innan hemgång kräver föräldrarna att sonen ska röntgas.

Och det var då det upptäcktes att den nyfödda pojken hade en nyckelbensfraktur, som föräldrarna hela tiden hävdat.

Nu har föräldrarna anmält förlossningsavdelningen, BB och neonatalavdelningen på Skaraborgs sjukhus i Skövde till inspektionen för vård och omsorg.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER