Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya vittnen kallas in om Lisa Holm-mordet

Nerijus Bilevicius dömdes till livstids fängelse i tingsrätten för mordet på Lisa Holm. 

Foto: Alex Ljungdahl

På fredagen lämnades överklagan in till hovrätten – och nu säger advokaten Inger Rönnbäck att hon ska kalla ytterligare vittnen.

Foto: Alex Ljungdahl

Lisa Holm mördades i juni 2015.

Livstidsdömde Lisa Holm-mördaren Nerijus Bilevicius överklagar domen.

På fredagen lämnades överklagan in till hovrätten – och nu säger advokaten Inger Rönnbäck att hon ska kalla ytterligare vittnen.

Det är Skaraborgs Läns Tidning som på fredagen skriver att Nerijus Bilevicius överklagar sin livstidsdom. Det var i november i år som domen mot honom föll – tingsrätten dömde att han skulle få livstids fängelse för mordet på Lisa Holm.

"Tingsrättens slutsats är därför att det är ställt utom rimligt tvivel att det var Nerijus Bilevicius som med avsikt berövat Lisa Holm livet på sätt åklagaren påstått. Gärningen kan inte bedömas som mindre grov. Nerijus Bilevicius ska därför dömas för mord."

Efteråt konstaterade hans advokat, Inger Rönnbäck, att domen skulle överklagas. Något som vice chefsåklagaren Lars-Göran Wennerholm och familjen Holms målsägandebiträde Tore Brandtler trodde skulle bli lönlöst.

– Håller han samma linje vid ett överklagande blir det exakt samma dom. Det blir ingen ändring där, sa Tore Brandtler då.

Men enligt SkLT kommer Inger Rönnbäck nu att kalla nya vittnen – igen.

"Kallar nya vittnen"

Till tidningen säger Inger Rönnbäck också att en del i överklagandet är att det finns andra sätt att bedöma DNA-bevisningen än det sättet som tingsrätten gjorde. Det handlar om att Nerijus Bilevicius hela tiden hävdat att han aldrig har träffat Lisa Holm – och att han inte har någon förklaring till varför hans DNA har hittats på flera av Lisa Holms kläder.

Vilka vittnen som ska kallas till hovrätten är okänt. Men till SkLT säger Inger Rönnbäck:

– Jag kommer att kalla ytterligare några vittnen till hovrätten.

Tore Brandtler, som företräder familjen, tror dock att livstidsdomen kommer att stå fast. Så här sa han senast till GT:

– Man kan vara fullkomligt övertygad om att det är rätt person som är dömd. Bevisningen är så övertygande.