Hovrätten har nu godkänt att försvarets två nya vittnen hörs i den pågående rättegången om mordet på Lisa Holm,Hovrätten har nu godkänt att försvarets två nya vittnen hörs i den pågående rättegången om mordet på Lisa Holm,
Hovrätten har nu godkänt att försvarets två nya vittnen hörs i den pågående rättegången om mordet på Lisa Holm,
Förhöret med Nerijus Bilevicius hustru planeras till fredag nästa vecka, rättegångens sista ordinarie dag. Foto: Alex LjungdahlFörhöret med Nerijus Bilevicius hustru planeras till fredag nästa vecka, rättegångens sista ordinarie dag. Foto: Alex Ljungdahl
Förhöret med Nerijus Bilevicius hustru planeras till fredag nästa vecka, rättegångens sista ordinarie dag. Foto: Alex Ljungdahl

Nya vittnen i Lisa Holm-rättegången

Publicerad

Hovrätten har nu godkänt att försvarets två nya vittnen hörs i den pågående rättegången om mordet på Lisa Holm, uppger P4 Skaraborg. Dessutom är det klart att hustrun till den i tingsrätten morddömde Nerijus Bilevicius får höras per telefon eller över videolänk från Litauen. En begäran om rättshjälp har skickats till landet.

Förhöret med hustrun planeras till fredag nästa vecka, rättegångens sista ordinarie dag. Då hörs också ägaren till flera fastigheter som varit aktuella i fallet, samt den pensionerade polisman som var vid kaféet på Kinnekulle samma eftermiddag som Lisa Holm försvann.

Parternas pläderingar hålls måndagen den 25 januari som varit reservdag. Göta hovrätts rättegång hålls i Skaraborgs tingsrätt i Skövde.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER