Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya uppgifter kring bussolyckan i Sveg

Bussolyckan inträffade i april i fjol. Nu har det kommit fram nya uppgifter kring vad som hände. Foto: NISSE SCHMIDT/TT NYHETSBYRÅN
Blommor och tända ljus utmed vägen där tre personer miste livet. Foto: NISSE SCHMIDT/TT NYHETSBYRÅN

Polisen har kommit fram till att chauffören inte körde för fort vid den tragiska bussolyckan i april förra året då tre ungdomar från Skene omkom, skriver Aftonbladet. 

Det var heller inte funnits några hål i vägen – något bussbolaget tidigare hävdat.

– Det har inkommit väldigt mycket uppgifter som vi vill höra chauffören om, säger kammaråklagare Mikael Bäckström, till tidningen.

Det som återstår i utredningen efter den tragiska bussolyckan den 2 april i år där tre ungdomar från Skene miste livet är ett sista förhör med chauffören som körde bussen.

Mannen är fortfarande skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för vållande till annans död, vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik.

– Polisens utredare från Östersund kommer åka ned till chaufförens hemort och hålla förhör, tillsammans med hans försvarare. Så fort jag får det förhöret kommer jag gå igenom utredningen och se om vi går vidare med ärendet, om det ska kompletteras eller om vi lägger ned, säger åklagaren Mikael Bäckström, till Aftonbladet.

 

LÄS MER: Jenny förlorade sin son i tragiska bussolyckan 

 

Chauffören är skäligen misstänkt för vållande till annans död, vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik. Foto: NISSE SCHMIDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vägen orsakade inte olyckan

Åklagaren berättar för Aftonbladet att nya uppgifter visar att chauffören inte körde för fort vid olyckstillfället. Polisen har tagit hjälp av specialister i Tyskland för att få fram mer detaljerad data från bussens färdskrivare.

Åklagaren har också kommit fram till att olyckan inte orsakats av vägen.

– Vägen är, i det här sammanhanget, utan anmärkning. Sedan kan man så klart som privatperson alltid ha synpunkter på vägens standard, men det finns ingenting i vägens skick eller förhållanden som ger en förklaring till olyckan, säger han till Aftonbladet. 

Bussföretaget har tidigare sagt att chauffören tappat kontrollen på grund av vägens skick. 

Det är oklart när och om åklagaren väljer att väcka åtal mot chauffören.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!