Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya uppgifter: Gunhild Stordalens hemliga plan

Gunhild Stordalen ska enligt uppgifter ge ut en biografi. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Boken kommer i höst, uppger Verdens Gang. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Gunhild Stordalen kommer att släppa en biografi, uppger norska tidningen Verdens Gang

Boken har enligt VG skrivits tillsammans med Jonas Forsang, som skrev biografin om hennes man Petter Stordalen.

Det ska vara den mest sålda biografin i Norge någonsin. 

Läkaren, filantropen och miljöaktivisten Gunhild Stordalen kämpar mot den dödliga bindvävssjukdomen systemisk skleros, som hon diagnostierades med 2014. 

– Döden skulle komma gradvis. Äta upp mig bit för bit, tills jag långsamt skulle sjukna in och till slut ta mitt sista andetag, har hon berättat i ”Sommar i P1”.  

Hon har två gånger genomgått en nyutvecklad och krävande stamcellsbehandling vid universitetssjukhuset i Utrecht. Och har sedan dess inte fått några återfall. 

Gunhild Stordalen när hon presenterades som en av programledarna för ”Sommar i P1”Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Kan inte få fler behandlingar 

I en intervju i "Skavlan" i SVT tidigare i år berättade hennes man Petter Stordalen att hon inte kommer kunna genomgå fler behandlingar.LÄS OCKSÅ: Gunhild Stordalen tillbaka på sjukhus

– Hon kan inte göra fler stamcellstransplantationer eller få mer cellgifter. Om sjukdomen kommer tillbaka nu är det väldigt dåliga nyheter, berättade Petter då.

Just nu dedikerar hon fullt sin tid till sin stiftelse EAT Foundation, som arbetar för en global, hållbar matproduktion.

Och nu kommer boken om hennes liv, uppger Verdens Gang.  

Biografin ska enligt VG ha skrivits av Pilars bokförläggare Jonas Forsang som också skrev biografin om Petter Stordalen, som släpptes 2015.

Petter och Gunhild Stordalen Foto: OLLE SPORRONG

Boken ska komma till hösten

”Min hemlighet” har sålt i 160 000 exemplar och är den mest sålda biografin i Norge någonsin, skriver VG.


LÄS OCKSÅ:
Norges viktigaste dag – då väljer Stordalen Sverige

Forsang började följa Gunhild Stordalen efter sjukdomsbeskedet 2014, vilket resulterade i ett långt reportage i Dagens Næringsliv då hon för första gången talade öppet om den dödliga bindvävssjukdomen 

Verdens Gang uppger att boken om Gunhild kommer ut till hösten. Pilars PR-chef vill inte kommentera tidningens uppgifter.