Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya succén för Märtha Louise dotter: ”Så stolta”

Prinsessan Märtha Louise.
Foto: HANS SHIMODA / IBL
Emma Tallullah Behn gör succé på hästryggen.
Foto: Instagram / Instagram

Prinsessan Märtha Louise är inte ensam om sitt stora hästintresse i den norska kungafamiljen. 

Yngsta dottern Emma Tallulah, 12, har nämligen blivit uttagen i det norska landslaget i hästhoppning. 

”Tack för din hängivenhet och kunskap”, skriver Märtha Louise på Instagram

Märtha Louise och Ari Behns yngsta dotter Emma Tallulah är relativt anonym när det kommer till att synas i offentligheten. Men kanske inte så länge till. 12-åriga Emma har nämligen redan nu en strålande karriär inom hästhoppning. 

I dagarna togs hon ut som en del av det norska landslaget till Nordic Baltic Championships i Finland som går av stapeln i slutet av juni. Där kommer hon tävla tillsammans med hästen Fetoucha. 

”Vi är alla så stolta över er. Ni är ett fantastiskt team och vi ser alla fram emot att heja fram er i alla era åtaganden”, skriver Märtha-Louise på Instagram. 

Har själv en elitkarriär bakom sig 

Hästen Fetoucha köptes förra året som tioåring från Nederländerna för att Emma Tallulah skulle få bättre förutsättningar att ta nästa steg i karriären. 

”Vi har en ny familjemedlem: Fetoucha. Det är alltid en underbar upplevelse när du möter en, fram tills nu, okänd individ som du relaterar till så enkelt. Som du faller för omedelbart, bara på dennes charm och grace”, skrev Märtha Louise i samband med köpet. 

Märtha Louise har själv varit en ryttare i elitklass och representerat Norge innan hon fick lägga karriären åt sidan för sina kungliga åtaganden. Hästintresset har dock aldrig försvunnit och nu är hon väldigt engagerad i sin dotters karriär. 

Se också: