Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya studentlägenheter ska byggas i Göteborg

Nu ska det byggas på höjden i Rotarys studenthem i Johanneberg i Göteborg.
Foto: ROBIN ARON

Nu ska det byggas på höjden i Rotarys studenthem i Johanneberg i Göteborg.

Trots ett missnöje från grannarna har Stadsbyggnadskontoret godkänt planen för en tillbyggnad på runt 100 nya studentlägenheter, skriver Göteborgs-Posten.

– Då får vi väga olika intressen mot varandra och behovet av fler studentlägenheter väger tyngre, säger stadsbyggnadsdirektören Henrik Kant till GP.

Stadsbyggnadskontoret i Göteborg har godkänt en ändring i detaljplanen för en tillbyggnad på omkring 100 nya studentlägenheter i Rotarys studenthem i Johanneberg. Planen är de befintliga byggnaderna blir mellan två och fyra våningar högre, skriver GP.

Dock finns det ett missnöje hos grannarna. 

I ett klagomål som har kommit in från en bostadsrättsförening i närheten står det att den tänkta byggnationen kan sänka värdet på deras lägenheter. Bland annat att solljuset kommer att blockeras, menar man.

– Det här är en demokratisk process och man har självklart rätt att komma med protester under samråd och granskning, vilket man också gjort. Då får vi väga olika intressen mot varandra, och vi har helt enkelt konstaterat att påbyggnaden innebär en lämplig förtätning och en bra komplettering av befintlig bebyggelse. Behovet av fler studentlägenheter väger tyngre då det finns ett stort allmänt intresse i att få in mer bostäder i centrala lägen, säger Henrik Kant till tidningen.

Varierande storlek och form

Tanken är att studentlägenheterna ska byggas i varierande storlek och form. Detta för att tillfredsställa studenternas olika behov.  

– Det är för att det finns flera olika kategorier av studenter. Vissa vill bo själva, andra vill dela lägenhet med kompisar eller har familj och behöver bo större, så dessa lägenheter bidrar till mer än singelhushåll på platsen, säger Henrik Kant till GP.

Enligt Henrik Kant är det fortfarande oklart när bygget kommer att påbörjas. Men att det kan ta ett par år innan de nya lägenheterna står klara.