Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya sök efter Wilma: ”Lever i en mardröm”

Tishko Ahmed berättade att han vill frias helt från mordet under förhandlingarna i hovrätten.
Wilma Andersson dödades i november förra året.Foto: EFTERLYST / TV3
Redan på lördagen sökte tre hundekipage från Svenska räddningshundar efter Wilma Anderssons kvarlevor vid Uddevallabron.Foto: PRIVAT

Elva månader har gått sedan 17-åriga Wilma Andersson senast sågs i livet.

Tishko Ahmed har dömts för mordet i tingsrätten – och hovrättens dom faller i nästa vecka.

Samtidigt fortsätter sökningarna efter flickans kvarlevor.

På söndagen genomförs en ny insats i Uddevalla.

– Familjen lever i en mardröm, det finns en oro att kvarlevorna ska skändas, säger Daniel Brodin som koordinerar sökinsatsen.

På fredagen hölls en minnesgudstjänst i Herrestads kyrka i Uddevalla för att hedra Wilma Andersson som försvann den 14 november förra året.

Under hösten har familjen också haft en begravning med de närmaste och tagit avsked i stillhet.

Nio dagar efter det sista livstecknet från Wilma Andersson hittades hennes huvud i pojkvännen Tishko Ahmeds lägenhet. Han dömdes till livstids fängelse i tingsrätten och den 23 oktober faller domen i hovrätten.

Tishko Ahmed är dömd för mordet på Wilma. Fallet är nu i hovrätten.Foto: Lovisa Waldeck

Under året som gått har polis, militär och tusentals frivilliga letat efter flickans kvarlevor. Varje månad har interna och publika sökinsatser organiserats.

I morgon söndag arrangeras en ny sökning i Uddevalla.

– Wilma Anderssons mamma vill tacka alla som engagerat sig i letandet. Och hon vädjar om att så många som möjligt ska ställa upp igen. Familjen lever i en mardröm. Det finns en oro för att kvarlevorna ska skändas. Och de vill kunna begrava hela Wilma, säger Daniel Brodin, som kommer att koordinera insatsen.

Han var tidigare verksamhetschef på organisationen Fikk och är nu presstalesperson för IRO Rescue. Han har kontinuerligt en tät kontakt med Wilmas anhöriga.

Hoppas på många frivilliga

Nu är det Saknad Sverige, en frivilligorganisation som grundades i somras, som deltar i sökandet. Även Svenska räddningshundar kommer att vara på plats, liksom en dykförening, förklarar Daniel Brodin.

– Har vi tur kommer över 100 frivilliga att delta. Det vore fantastiskt. Vi utgår från ABF:s lokaler i Uddevalla och startar klockan 10, säger han.

I fredags hölls en minnesgudstjänst i Herrestads kyrka i Uddevalla för att hedra Wilma Andersson.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT

Sökandet kommer att ske i närområdet runt Tishko Ahmeds bostad och i skogar runt Uddevalla.

– Dykare ska söka av vattnet längs Bäveån. Efter rättegången i hovrätten har det kommit in nya tips som gäller områden som vi inte tidigare har sökt av, konstaterar Daniel Brodin.

Redan under lördagen pågår en insats där tre hundekipage är ute och söker vid Sunningen intill Uddevallabron.

Tishko Ahmed: ”Jag kommer att bli frikänd”

Han dömdes av tingsrätten till livstids fängelse för mordet på flickvännen Wilma, 17, i Uddevalla i november förra året.