Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya skottlossningar har drabbat Göteborg

Foto: Björn Andersson/BFT Media

Skottlossningarna tycks åter ha tagit greppet om Göteborg.

På torsdagseftermiddagen larmas polisen om skottlossning på Friskväderstorget i Biskopsgården.

– Det kan handla om att det skjutits på två, tre, fyra platser, säger polisnens presstalesman Björ Blixter.

En maskerad man jagas nu av polis.

Det var vid klockan 16.30 som polisen larmas om en skottlossning på Friskväderstorget i Norra Biskopsgården i Göteborg.

På torget har en maskerad man iakttagits som riktar någon form av tillhygge mot en annan person. Sedan avlossas flera skott.

Enligt polisen uppges det att den maskerade mannen var svartklädd och iklädd huva.

Tomhylsor har hittats

Polisen rapporterar också att en man i 20-årsåldern sprungit in i en butik och sedan försvunnit ut på dess baksida – eventuellt var denna man skadad, uppger polisen.

Enligt uppgift ska sex polisbilar ha skickats till platsen och minst sex tomhylsor har hittats på Önskvädersgatan.

– Just nu är ingen påträffad skadad och vi har heller inte gripit någon i detta läge. Det har heller inte kommit in någon skottskadad till något av sjukhusen, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Kan ha skjutits på fyra olika ställen

Men händelsen slutar inte vid Friskväderstorget. Ytterligare uppgifter om en man som skjutit mot en cyklist rapporteras av polisen. Denna gång inträffade det vid Väderbodarna. Vid denna skjutning ska flera personer ha sprungit från platsen.

– Sen har vi ytterligare uppgifter om att det skjutits vid Sjumilaskolan. Det kan handla om två, tre, fyra olika platser som det skjutits på. Och vi vet inte om det är personer på de olika platserna, säger Björ Blixter.

En spårvagn besköts också i samband med skottlossningarna på norra Hisingen. Polisen bekräftar kulhål i vagnen, som är körd till vagnhallen där den kommer att undersökas av polisens tekniker. Ingen person skadades vid den beskjutningen.

På polisens hemsida rapporterar man vid klockan 17.40 att "Allt tyder på en gärningsman och en målsägande. Gärningsmannen färdades på cykel och var ganska lång. Han uppskattas till 15 - 16-årsåldern".

Brottsrubriceringen är försök till mord.