Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya sättet att betala i kollektivtrafiken

I dag köps var tredje biljett via appen Västtrafik To Go. Foto: Pressbild/Thomas Harrysson
Foto: ROGER LUNDSTEN / BLR-FOTOGRAFERNA AB GT/EXPRESSEN

Nu hakar även Västtrafik på trenden och ger sina resenärer möjligheten att betala med Swish. Den nya betalningsmetoden ska göra biljettköpet smidigare i appen Västtrafik To Go.

Tidigare var det endast kontokort som gällde för biljettköp i appen Västtrafik To Go. Nu kan resenärer även betala sin resa med den mobila betaltjänsten Swish. Därmed blir det möjligt att använda Västtrafik To Go även för dem som inte vill eller kan registrera ett kontokort i appen. En funktion som SJ sedan tidigare erbjuder och som nu även har efterfrågats av Västtrafiks resenärer. 

— Vi har lyssnat på våra kunder och många, framför allt yngre och de som åker mer sällan, har velat swisha pengar för sin biljett istället för att betala med kort. Därför känns det extra kul att vi nu har tjänsten på plats, säger Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad på Västtrafik.

Var tredje resa köps digitalt

Västtrafiks digitala utveckling har gått snabbt. Biljettappen har sedan lanseringen 2016 laddats ner nästan en miljon gånger. I dag köps var tredje resa med kollektivtrafiken i Västra Götaland digitalt via appen.

— Intresset för appen har överträffat våra förväntningar. Vi kommer att fortsätta utveckla tjänster i den tillsammans med våra kunder, säger Maria Björner Brauer. 

Inom några år tror Västtrafik att tre av fyra kunder kommer att köpa sin biljett via appen. Vid sidan av den digitala utvecklingen finns Västtrafikkortet och kortläsarna kvar.

För att kunna betala sin resa med Swish måste man ladda ner appen Västtrafik To Go, det kommer inte vara möjligt att enbart swisha över pengar direkt till ett visst nummer.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!