Nya rekord för Gekås – miljonbonus till personalen

Foto: ROBIN ARON
Boris Lennerhov, vd för varuhuset Gekås.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Trots att januari och februari normalt är lågsäsong för varuhuset Gekås i Ullared fortsätter de att håva in stora summor pengar. 

I år har de slagit nytt försäljningsrekord för januari månad – och en ökning med 15 procent jämfört med samma månad förra året. 

På lönen för januari får de anställda dela på 13 miljoner för succéåret 2019. Det blir 13 000 kronor per person.

Att januari är den månad där många har som minst pengar märks inte av på Gekås i Ullared. 

Istället har varuhuset en ny toppnotering för hur mycket besökarna har shoppat för under årets första månad. 

– I genomsnitt har vi en försäljningsökning på 15 procent jämfört med januari förra året, säger varuhusets vd Boris Lennerhov i ett pressmeddelande och fortsätter:.

– Mycket har vi säkert den milda vintern att tacka för. Men också att vi är tidiga med vårens nyheter och har helt rätt produkter i varuhuset. Dagens digitala marknadsföringskanaler gör det enkelt att nå ut och kunderna blir köpsugna.

Sålde för 5,6 miljarder kronor

När försäljningen för förra året summerades var också det ett rekord för det rikskända varuhuset på den lilla orten. 

Den totala försäljningen för 2019 uppgick till drygt 5,6 miljarder kronor, en ökning med 4 procent motsvarande 225 miljoner. Det starka resultatet kommer nu också de anställda till del med en bonus till personalen.

Totalt får medarbetarna på Gekås dela på 13 miljoner kronor och de får bonusen i anslutning till sin januarilön. Alla heltidsanställda får 13 000 kronor var, skriver vd Boris Lennerhov i ett mejl till GT.

– Det är väldigt glädjande att kunna premiera medarbetarnas insatser i form av bonus. När Gekås går bra ska det också märkas för alla som gör jobbet och ser till att vi kan fortsätta att vara framgångsrika, säger Boris Lennerhov i pressmeddelandet.