Nya överfall mot kvinnor i Hagfors

I september misstänkte polisen att en och samma gärningsman kunde ligga bakom flera överfall och sexuella ofredanden mot kvinnor i Hagfors.

I helgen har flera nya fall rapporterats - bland annat har en kvinna blivit ofredad i en källare, och en annan kvinna blev överfallen och våldtagen i ett parkområde.

– Det är klart att vi ser allvarligt på detta, säger Ronny Brattström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Polisen i Värmland informerade i början av september om överfall i Hagfors, där två kvinnor blivit utsatta för en man som tagit tag mellan deras ben. Båda händelserna skedde i centrala Hagfors och hade likheter som gjorde att polisen misstänkte att en och samma gärningsman kunde ligga bakom överfallen.

– Sambandet mellan överfallen består i tillvägagångssättet och signalementet som kvinnorna uppgett. I båda fallen har mannen gått ikapp kvinnorna och tagit dem mellan benen, sa Tommy Lindh, polisens presstalesman i Värmland, till GT i september.

Polisen misstänkte då att det kunde finnas fler fall, som inte anmälts, och uppmanade utsatta kvinnor och eventuella vittnen att höra av sig.

Tre nya fall i helgen

Sedan september och fram till nu rör det sig enligt Nwt.se om mellan fem och sju fall som inkommit till polisen. Och i helgen ska ytterligare tre anmälningar ha kommit in.

På fredagskvällen befann sig en kvinna i en källare när ljuset ska ha släckts och en person ska ha kommit fram och tagit på kvinnan, skriver Nwt. Personen ska ha sprungit från platsen efter att kvinnan börjat skrika.

På lördagskvällen anmälde en kvinna i 20-årsåldern att en man i hennes ålder kommit fram och trakasserat henne utanför hennes bostad.

– Det är en kvinna som har anmält att det är en man som har tafsat på henne, säger Ronny Brattström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland, till GT.

En man i 50-årsåldern hämtades till förhör av polisen.

– Han är anhållen, säger Ronny Brattström till GT på söndagen.

Våldtäkt i parkområde

Mannen ska höras ytterligare - och polisen kommer då också att ställa frågor om de andra överfallen som varit i Hagfors för att se om mannen kan kopplas till någon mer händelse.

– Det ligger med i tankarna, säger Ronny Brattström till GT.

Natten mot söndagen, vid tretiden, skedde också en överfallsvåldtäkt i ett parkområde i Hagfors.

– Det är en kvinna som uppgett att hon blivit våldtagen, säger Ronny Brattström.

I det fallet finns i nuläget ingen misstänkt.

Polisen fortsätter att jobba med raden av överfall och sexuella ofredanden i Hagfors.

– Det är klart att vi ser allvarligt på detta och vi jobbar på det så får vi se vad vi kommer fram till, säger Ronny Brattström.