Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya jätterekord för Gekås i Ullared

<p>"Det känns helt fantastiskt. Vårt tidigare rekord som vi tog i november förra året låg på 34,6 miljoner. Så vi är nästan en miljon över det nu", säger varuhusets vd Jan Wallberg.</p>Foto: Anders Ylander
Varuhuset slår försäljningsrekord nästan varje år.Foto: Robin Aron

Folk verkar verkligen aldrig få nog av Gekås.

Nya rekord sätts titt som tätt, och så sent som i går var det dags igen.

Under en enda dag drog varuhusgiganten in vansinniga 35,3 miljoner. Därmed krossades det tidigare rekordet med 700 000 kronor.

– Jag kan garantera tårta, säger vd:n Jan Wallberg.

Här är Ullaredsrekorden

Flest kunder på en dag: 28 900, den 21 juli 2015

Flest besökare under en månad: 650 000, juli 2015.

Längsta kön: 1,4 kilometer lång, 30 oktober 2010

Bussrekord på en och samma dag: 81 bussar, 30 oktober 2010

Flest utrikes besökare på ett år: 170 000 år 2014

Försäljningsrekord: 35,3 miljoner 10 oktober 2015

Populäraste vara 2015: Elektronisk fotfil

Källa: Caroline Grenvi, Ullared

När Ullared bommade igen butiken på lördagskvällen så kunde ett nytt rekord konstateras: 35,3 miljoner – på en dag. Nio dagskassor av den kalibern hade överskridit hela Tuvalus bruttonationalprodukt.

– Det känns helt fantastiskt. Vårt tidigare rekord som vi tog i november förra året låg på 34,6 miljoner – så vi är nästan en miljon över det nu, säger varuhusets vd Jan Wallberg.

"Hade lite rekordkänsla"

Han var själv på plats under rekorddagen.

– Jag var där från tidig morgon till sent på eftermiddagen och gick runt där och tittade på den långa kön utanför – så jag hade lite rekordkänsla i kroppen får jag erkänna. Men jag vågade inte ta ut någonting i förskott.

Varför kommer rekordet nu, tror du?

– Vi har haft tendenser men bra sommarmånader och hösten har startat bra, framför allt här i slutet av september och början av oktober. Det är helt enkelt så att handeln går ganska bra just nu, säger Wallberg.

Dubbla rekord

Ullareds popularitet verkar vara aldrig sinande och varuhuset slår försäljningsrekord i stort sett varje år. Wallberg berättar att rekordet trillade in tidigare än vanligt det här året.

– Men det har vi självklart ingenting emot.

Kommer ni att fira?

– Absolut, vi firar alltid rekord och den här gången är inget undantag. Vi har inte riktigt bestämt vad det blir ännu – men jag kan garantera tårta.

Och dagskassan var inte lördagens enda anledning att ställa till med baluns.

– Vi hade även rekord i vår restaurang. Den dagskassan var också högre än någonsin. Jag är bara så glad över att kunderna tycker om oss och att vi har duktiga medarbetare som klarar av att hantera en sådan dag med mycket kunder, säger Jan Wallberg.