Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya Idol-stjärnan: "Jag är livrädd för Bard"

IDOL. Juliette Holmqvist på audition i Idol i Göteborg.Foto: TV4

Juliette Holmqvist, 19, har lämnat X factor bakom sig och på måndagskvällen intar hon Idol. Och det var en nervös kväll för göteborgskan.

Framför allt en sak skrämde:

– Jag var så livrädd för att träffa Alexander Bard, säger hon.

Klockan åtta på måndagskvällen sänds Idol på TV4. Stoppet är Göteborg, och en som visar upp vad hon kan är Juliette Holmqvist.

– Det kommer bli jobbigt att titta på programmet. Jag var så missnöjd med min audition, och sjöng inte så bra som jag kan sjunga, säger hon.

Och trots den dåliga känslan blev hon förvånad att hon inte fick mer kritik av juryn.

– De sa inte så mycket om själva sången, men att de ville höra mer höjd.

Och juryn var inte lika hemskt som hon hade trott.

– Jag var livrädd för Alexander Bard, för han verkar så tuff när man ser honom på tv. Men egentligen så var han mest chill. En väldigt bra överraskning och han var jättehärlig. Han vet verkligen vad han snackar om.

Det är inte första gången som Juliette Holmqvist är med i musiktävlingar på tv. Hon var tidigare med i X factor, men där gick det inte hela vägen.

– Nu känner jag mig glad att jag inte gick vidare till topp 12 i X factor. Idol är bättre än X factor. Det känns mer seriöst, och känns som den tävling som gäller.

I stället hoppas 19-åringen att det ska gå bättre i just Idol.

– Musik är det jag alltid velat syssla med, och jag hoppas verkligen att det här blir min språngbräda. Jag har hoppat av skolan, jag har inget jobb och satsar allt på musiken. Så jag hoppas att det ska gå bra.

Inför Idol har hon också gjort andra förändringar. Framför allt när det gäller stil. Den typiska blondinstilen har fått ryka.

– Nu är det lite mer street än typisk blondin, jag är väldigt inspirerad av Rihanna - som är min stora förebild. Jag gillar rnb och den stilen jag kör nu passar bättre ihop med musiken jag kör, det är inte så bra att se ut som en Barbie då.