Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya draget i sökandet efter försvunne Peter

Peter Larssons syster Ann-Louise berättar om sorgen och saknaden efter sin bror och hoppas Missing people kan hjälpa familjen att få ett avslut. Foto: PRIVAT
Peter Larsson försvann spårlöst från sitt hem i Ljungskile 2008. Foto: Privat

Ann-Louise Larsson har levt med ovissheten kring vad som hände med hennes bror Peter Larsson som försvann från Ljungskile för tio år sedan. 

Polisens resurser är begränsade, men nu tar Missing People upp sökandet efter Peter för att ge familjen ett avslut.

– Saknaden är densamma, man tänker att det blir bättre med tiden men det blir snarare tvärtom för oss, säger Ann-Louise.

Den 13 oktober 2008 kom Peter Larsson aldrig till jobbet. 

Hans arbetskamrater slog larm till hans syskon och systern Ann-Louise Larsson åkte till Peters hus på Lyckorna i Ljungskile. Väl framme såg hon att dörren till huset var uppbruten och hon larmade polisen.

I villan fanns Peters mobiltelefon och plånbok kvar och bilarna stod på sin plats i garaget, men Peter var borta.

Under natten hade grannar hört bilar utanför huset och polisen släppte kort därpå en övervakningsfilm som visar det sista spåret efter Peter – baklyktorna på en okänd bil.

Polisen misstänker att Peter Larsson blev kidnappad och mördad. 

Polisen släppte 2016 en film från övervakningskameran där man ser hur en bil under natten vid försvinnandet vänder vid Peters uppfart – därefter bryts strömmen. Foto: POLISEN

2015 valde hans familj att dödförklara honom.

– Det är så tungt och sorgen är stor. Vi vet inte hur vi ska sörja eller hur vi ska leva vidare. 

 

Peter levde under hot – något han dolde för sin familj. 

Månaderna innan Peters försvinnande hade hans hus beskjutits med flera skott. Peter var vid händelsen på skidsemester och upptäckte det först när han kom hem.  

Bara två veckor innan Peters försvinnande så försvann även Uddevallabon Daniel Smith Olsson, 31, spårlöst. De två männen kände varandra och ska båda ha haft kopplingar till personer inom organiserad brottslighet. Båda drogs med skulder och hade tidigare uttryckt att de känt sig hotade.

Polisens teori är att de båda männen kidnappades och mördades.

Vill få svar

Nu har familjen bestämt sig för att ta hjälp av Missing People för att söka efter Peter på nytt, något som Göteborgs-Posten var först med att berätta om.

– Fars dag i år blev droppen när vi såg hur Peters barn lider. Det har gått många år nu men saknaden är densamma, man tänker att det blir bättre med tiden men det blir snarare tvärtom för oss.

Hon berättar att familjen förr var mest inne på att hitta Peters kropp för att få en begravningsplats att besöka, men nu vill de få svar på vad som egentligen hände med honom.

– Varje gång det hittas skelettdelar på olika platser som skickas för identifiering så tror vi att det kan vara ett genombrott, då tror vi att det är Peter.

Tanken på att anlita Missing People för en sökinsats har funnits i många år hos familjen. 

– Missing People fanns inte när Peter försvann och när vi nu kontaktade dem så kände vi att de verkligen vill göra något för oss och det betyder jättemycket, säger Ann-Louise och fortsätter: 

– Vi hoppas att de som vet något tipsar dem, även om man tänker att det är ett obetydligt tips så kan det vara den pusselbit som saknas.

 

Peter Larsson var 41 år när han försvann 2008. Foto: POLISEN

Har påbörjat sökandet

Kenneth Edström från Missing People berättar att de i nuläget inte anordnar några skallgångar utan enbart använder de specialresurser som organisationen besitter.

– Vi håller på och söker efter honom sedan ungefär en månad tillbaka, men vart vi letar vill jag gå in på. Om vi skulle få in ett riktigt bra tips så kan det hända att vi anordnar en skallgång för att finkamma området.

– Vi har ingen gräns på hur länge vi kommer fortsätta sökandet. Vi hoppas kunna ge familjen ett avslut och vi vill väldigt gärna få in tips från allmänheten. 

Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens grova brottsrotel i Fyrbodal, har haft hand om mordutredningen i många år. Han säger att sökandet efter Peter är allt annat än enkelt. 

– Det finns inga exakta sökområden att leta på. Det är jättesvårt, alla gissningar om vart man ska leta är lika bra.

 

 

Sten-Rune Timmerjö, chef för polisens grova brottsrotel i Fyrbodal. Foto: OKÄND

 

– Vi tror inte att man åker allt för långt med en bortrövad person i en bil. Så jag tycker absolut man kan börja med att söka i närområdet. Om Missing People kan gå över några kan vi åtminstone utesluta.

Hur går det med er utredning av fallet? 

– Det kommer in tips ibland, det senaste för två månader sedan och vi följer alltid upp dem. 

– Just nu har vi två större mordfall som vi arbetar med, mordet på HVB-hemmet i Trollhättan och ett mord i Vänersborg. Vi har fullt upp och har svårt att få tid att arbeta med det här fallet. 

 

Vet du något om Peter Larssons försvinnande? Tipsa Missing People på 031-760 90 60 eller polisen på 11414.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!