Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya direktflyg från Landvetter – till populära skidorterna

Flyg eller tåg – vad är bäst?
Två nya linjer öppnas från Landvetter.
Foto: FOTO: KALLE SANNER / Pressbild Landvetter

Med start i vinter kan personer som vill åka till skidorter på kontinenten flyga direkt till både Turin i Italien och Grenoble i Frankrike, från Landvetter flygplats utanför Göteborg.

Direktflygen ska gå en gång i veckan.

– Att kunna erbjuda ytterligare två nya destinationer är särskilt glädjande då efterfrågan på direktlinjer är fortsatt stark, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Det är flygbolaget Norwegian som under vintersäsongen erbjuder skidresenärer att ta sig ner till Turin och Grenoble från Landvetter flygplats.

Magnus Marusund, som har titeln Senior vice president commercial short haul på Norwegian, är entusiastisk över att kunna erbjuda skidsugna göteborgare flygmöjligheter.

– Det är glädjande att kunna erbjuda göteborgare direktflyg till både Turin och Grenoble. Båda destinationerna har mycket att erbjuda med många sevärdheter. Flygplatserna ligger dessutom strategiskt bra till för skidentusiaster vilket innebär att man endast på ett par timmars bilresa kommer till ett flertal attraktiva skidorter i både Italien och Frankrike. Vi ser fram emot att välkomna både nya och gamla resenärer ombord, säger Marusund i ett pressmedelande.

Städerna ligger nära flera skidorter

Från Turin kan resenärerna nå italienska skidorter så som Cervinia, Champoluc och Sestriere. Man kan också ta sig till La grave och Serre Chevalier i Frankrike.

Vintersportorten Grenoble, där de olympiska vinterspelen hölls år 1968, är omgiven av tre bergskedjor. 

I närheten av Grenoble ligger de populära skidorterna Val Thorens, Valmenier, Les Menuires, Meribel, Les Deux Alpes, Alpe d’Huez och Val d’Isere.

På Landvetter flygplats ser man positivt på att Norwegian öppnat nya linjer.

– Vi är glada att Norwegian väljer att utöka sitt linjenät med ytterligare två nya säsongslinjer och gör en satsning på skidåkande svenskar i vinter. Detta ger boende i Västsverige en bättre tillgänglighet och möjlighet till vintersport på skidorter i populära Frankrike och Italien. Hittills i år har 13 nya linjer öppnat från Göteborg Landvetter och att kunna erbjuda ytterligare två nya destinationer är särskilt glädjande då efterfrågan på direktlinjer är fortsatt stark, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia i ett pressmeddelande.

Direktflyget från Landvetter till Turin går en gång i veckan från och med den 29 december i år.

Samma regler gäller för de som vill flyga till Grenoble, men där startar trafiken först 8 februari nästa år.