Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya anklagelsen mot Mia Skäringers text

MIa Skäringer.
Foto: Leif Gustafsson

Provivas marknadschef hävdar att Mia Skäringer lät sig inspireras av Provivas hälsostressrapport – och lät dem titta innan den uppmärksammade debattartikeln publicerades, detta skriver resume.se..

Skådespelarens agent, Bosse Gustafsson, uppger dock för GT att påståendet är helt taget från luften.

– Det skulle aldrig Mia acceptera. De som läst texten innan publicering är jag, Mia och Aftonbladet, säger han till GT.

Mia Skäringers debattinlägg om diethets och hälsostress publicerades av Aftonbladet i fredags. Inlägget spreds som en löpeld via sociala medier och skådespelaren hyllades för sina ord. Men inte av alla.

GT har tidigare tagit upp läkaren Andreas Eenfeldt, förespråkare för låghydratkost som driver bloggen Kostdoktorn och skrivit boken "Matrevolutionen: ät dig frisk med riktig mat", som riktade misstankar om att det var Proviva som låg bakom inlägget och inte Mia Skäringer. I och med att hon i samma veva som inlägget flyttade över sin blogg till Provivas plattform.

"Det skulle aldrig Mia acceptera"

Provivas marknadschef Karin Sjunnesson uppger för resume.se att Mia Skäringer lät sig inspireras av ord i varumärkets egna framtagna rapport om hälsostress. Hon säger också att Proviva dessutom fick titta på texten innan den publicerades.

Helt felaktigt, menar Mia Skäringers agent Bosse Gustafsson.

– Provivas sajt har fått texten för att kunna publicera den på hemsidan och den skickade jag till dem efter att Aftonbladet haft texten, så de har inte sett någon text överhuvudtaget. Det skulle aldrig Mia acceptera, säger han.

Efter att artikeln från Resumé publicerats har Bosse Gustafsson fått en del oroliga samtal. Vilket gjorde att han själv tog slag i saken och hörde av sig till sin kontakt på Proviva.

Det är Mias egna ord

– Jag har faktiskt ringt till den tjejen som vi har haft kontakt med och hon säger till mig att de inte uttalat sig om det här och de har självklart inte sett texten före publicering.

Att hon skulle ha inspirerats att Provivas eget material om hälsostress betvivlar han starkt. Det är hennes ord och ingen annans som står skrivet i debattinlägget.

– Texten har Mia skrivit, jag har fått den, jag har rättat några stavfel, jag har skickat den till Aftonbladet. De kunde inte ta in hela texten för den var för lång så då har den kortats och sedan har Mia godkänt ändringarna, säger Bosse Gustafsson.

GT har sökt Provivas marknadschef Karin Sjunnesson för en kommentar utan resultat.