Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny våg av bilbränder – sju bilar totalförstörda

Bilbränder på flera platser i Sverige.

Under två nätter i rad har räddningstjänst ryckt ut på bilbränder i centrala Borås.

Totalt har sju bilar totalförstörts under helgen.

Men polisen står handfallen.

– Spåren brinner upp, säger Fredrik Zetterlund, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås, till Borås Tidning.

Under natten mot lördagen brändes fyra personbilar upp. Under natten till söndagen brändes ytterligare fordon – en minibuss och två personbilar. 

Båda händelserna har inträffat i centrala Borås, det första vid 02.30-tiden på natten och det senare strax efter klockan 21.

Polisen misstänker att de båda bränderna är anlagda – men vågar ännu inte säga om de är kopplade till varandra.

Polisen: ”Svårutredda”

– Vi har varken någon frihetsberövad eller misstänkt för ärendena. Det finns inga uppgifter som kan leda oss framåt, säger Fredrik Zetterlund, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås, till Borås Tidning.

Under söndagen arbetar ingen utredare aktivt med bränderna, och det beror på att det inte finns några spaningsuppslag.

– Det är svårutredda brott det här. Spåren brinner upp och vi får sällan in relevanta vittnesiakttagelser, säger Zetterlund till BT. 

Vanligt brott

Anlagda bilbränder är ingen ovanligt fenomen i Västsverige. Bara de senaste veckorna har GT rapporterat om hur tolv bilar brann upp på en parkering i Askim och hur åtta bilar satts i brand på olika platser i Trollhättan.

Under måndagen startar rättegången mot sex unga män, mellan 16 och 22 år. som har åtalats för att satt ett stort antal bilar i brand i Västra Frölunda i augusti 2018. Tre av männen har åtalats för grov skadegörelse och våldsamt upplopp. De tre andra har åtalats för medhjälp till grov skadegörelse.