Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny tågaktör på sträckan Göteborg - Stockholm

Foto: Flixtrain
Foto: CSABA BENE PERLENBERG
Foto: LINDA BERGH

År 2019 meddelade tyska aktören Flixtrain att man ger sig in på den svenska marknaden. 

Nu påbörjas biljettförsäljningen och det är i första hand sträckan mellan Göteborg och Stockholm som gäller. 

Hösten 2019 meddelade den tyska aktören Flixtrain att man skulle ta sig in på den svenska marknaden. I första läget var det planerat att ske våren 2020, men etableringen sköts upp på grund av coronapandemin. 

Men nu är ett datum satt. Den 6 maj i år kommer de första Flixtrain-tågen att rulla på sträckan mellan Göteborg och Stockholm. I pressmeddelandet som kom under onsdagen står det att biljetterna ska ligga på 129 kronor. 

– FlixTrains ambition är att göra smart och hållbart resande tillgängligt för alla, oavsett storlek på plånboken, vi ser därför att FlixTrain fyller ett tomrum på en växande marknad, säger Peter Ahlgren FlixBus nordiska vd i pressmeddelandet.

”Avgångar under tider med högst efterfrågan”

Inledningsvis ska det handla om 38 avgångar i veckan, två till tre avgångar per dag och resan ska ta tre timmar och 25 minuter. 

– Vi kommer att ha avgångar under tider med högst efterfrågan. Att ta FlixTrain mellan Stockholm och Göteborg är nästan lika tidseffektivt som att ta flyget, men med betydligt mindre klimatpåverkan, säger Peter Ahlgren.

Flixtrain kommer också att erbjuda ett integrerat buss- och tågnätverk med FlixBus och FlixTrain i kombination. Det hoppas man ska uppmuntra fler resenärer att resa kollektivt. 

Hur ofta åker du tåg?