Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny skottlossning
i Biskopsgården

Foto: Anders Ylander

En ny skottlossning inträffade i Biskopsgården på söndagskvällen.

Skjutningen skedde mitt i ett bostadsområde – på utegården till förskolan på Dimvädersgatan.

– Vi har säkrat hylsor på plats och hittat skotthål i marken. Ingen är skadad vad vi känner till i nuläget, säger polisens presstalesman Björ Blixter på måndagsmorgonen.

Larmet kom klockan 23.03. Flera personer hörde av sig till polisen om att de hört skott i området runt Väderilsgatan. Polisen skickade dit patruller för att hitta en brottsplats.

Väl på plats hittade man hylsor och skotthål i marken i höjd med Dimvädersgatan. Men man hittade ingen skadad person.

Under måndagsmorgonen är polisen på plats i området och hör vittnen. Än så länge har ingen gripits för brottet.

– Vi knackar dörr och pratar med vittnen. Folk är inte speciellt talförda men vi försöker ändå få fram uppgifter, säger Björ Blixter på Göteborgspolisen till GT.

Avspärrades vid förskola

På söndagskvällen spärrades ett område runt utegården på förskolan på Dimvädersgatan av och polisen har gjorde flera markeringar på gården. Avspärrningen hävdes vid 01.18.Skottlossningen skedde mitt i ett bostadsområde och nära både basketplan och fotbollsplan.

I samband med skottlossningen visade polisen intresse för mopeder i området.

– Eftersom det finns uppgifter som folk som har sett eller hört mopeder i inledningsskedet så är det klart att det sker kontroller av mopeder i området, säger Anki Larsson.

Bara en stund efter skottlossningen frihetsberövades två män, en på Sommarvädersgatan och en på Norra Sälofjordsgatan. Båda var tydligt påverkade och misstänks nu för drogfylleri.

– De frihetsberövades i samma område körandes på mopeder. Men det är oklart om de går att knyta dem till skottlossningen. De kan lika gärna vara gärningsmän som målsägande, säger Magnus Andreasson, inre befäl vid polisen på Hisingen.

Polisen undersöker om det finns en koppling till skottlossningen och om det går att knyta männen till den.

– Det lutar åt att det inte har något med det att göra, säger Magnus Andreasson, inre befäl vid polisen på Hisingen i Göteborg.

Enligt presstalesmannen Björ Blixter, är männen i nuläget inte misstänkta för skottlossningen.

– Vi var snabbt på plats efter skottlossningen och då fick vi tag i dem, men det finns ingenting som tyder på att de har någonting att göra med skottlossningen i nuläget, det åkte med i svepet, säger han.

Trettonde skjutningen

Söndagskvällens skjutning är den trettonde i Göteborg hittills i år. Flera av skottlossningarna har skett i Biskopsgården. Senast i fredags inträffade en skottlossning på Dimvädersgatan. En förbipasserande man som var ute med hunden skadades i samband med skottlossningen.

– Det är väldigt allvarligt. Det är ju någonting som vi har oroat oss för väldigt länge, sa Ulla Brehm, polisens presstalesman, till GT i helgen.

Polisen kan på söndagskvällen inte uttala sig om huruvida det finns någon direkt koppling mellan helgens två skottlossningar i Biskopsgården.

– Det här är en insats som har pågått inom polismyndigheten en längre tid. Det är klart att det här går in under den insatsen, men vad det kommer att leda till i det här fallet får man titta på under morgondagen. Men det är klart att det är beklagligt att detta sker, säger Anki Larsson.

Efter söndagskvällens skottlossning har det skrivits en anmälan om grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.