Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dubbla skottlossningar i Göteborg

En man sköts i benet på Andra Långgatan och senare avfyrades 14 skott mot ett bostadshus i Angered. På bilden står polis utanför huset i Angered.
Foto: HENRIK JANSSON
Skotthålen vid huset i Angered.
Foto: HENRIK JANSSON
– En hel del människor ringer som hör skottlossning och någon form av automateld. Efter den snabba skottlossningen blir de helt tyst, säger polisen.
Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON
Polisen har spärrat av bostadshuset för att kunna genomföra en teknisk undersökning.
Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON

Två skottlossningar ägde tidigt på söndagsmorgonen rum i Göteborg.

En man sköts i benet på Andra Långgatan och senare avfyrades 14 skott mot ett bostadshus i Angered.

Så sent som i fredags kväll sköts en man till döds i en bil vid Frölunda torg i Göteborg. 

Polisen utreder nu en koppling mellan mordet och morgonens Angeredsskjutning.

– Självklart för vi in det i själva utredningsdelen. Men det är för tidigt att säga om det finns en koppling, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Vid tretiden natten mot söndag sökte en man vård på Sahlgrenska sjukhuset för skottskador i benet.

Mannen uppger att han blev skjuten på Andra Långgatan i centrala Göteborg.

– Skotten har gått rakt igenom benet. Han opereras, jag vet inte hur allvarligt det är. Det verkar vara en affär som har gått galet, säger polisens Hans Lippens.

En timme senare fick polisen larmet om skottlossningen i Angered.

– En hel del människor ringer som hör skottlossning och någon form av automateld. Efter den snabba skottlossningen blir de helt tyst, säger Hans Lippens.

"Vi hittar skotthål"

Polisen har sökt efter skadade och misstänkta i området. Man har också sökt igenom samtliga sjukhus i Göteborg - men utan resultat.

– Till slut hittar vi en aktuell adress. Vi hittar skotthål in i ett cykelrum och också in i själva entrén på fastigheten, säger Lippens.


Under natten skedde två olika skottlossningar i Göteborg. En i Angered och en på Andra Långgatan i centrala Göteborg.
Foto: Google earth

LÄS MER: En ny gängvärld i Göteborg


Tre tomhylsor har hittats på brottsplatsen. Polisen har spärrat av bostadshuset för att kunna genomföra en teknisk undersökning och söker också efter vittnen till skjutningen.

– Inringare hör tio skott i snabb följd. En visuell uppskattning är att det finns nio skotthål i cykelrummet och fem i entrén. Men det kan justeras för det är olika patruller som har varit på platsen.

"Inget blod"

Händelsen rubriceras som brott mot vapenlagen och skadegörelse men kan också komma att innefatta allmänfarlig vårdslöshet eller framkallande av fara av annan, enligt polisen.

– Ingen är gripen och vi har inte hittat någon skadad och inget blod på brottsplatsen, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Kan den här händelsen kopplas till någon form av gängrivalitet?

– Det är för tidigt att säga om det finns en koppling. Självklart för vi in det i själva utredningsdelen. Men vi har ingen konkret att gå på i nuläget, säger Lippens.

Skottlossningen i Angered skedde bara 30 timmar efter att en, enligt uppgift till GT, känd gängkriminell mördades på en parkeringsplats vid Frölunda torg i Göteborg. 

Mannen sköts med flera skott i en bil. Han är inte polisiärt identifierad än men polisen har en tydlig bild av vem han kan vara.

Ingen är gripen eller frihetsberövad för mordet på Frölunda torg.

Mannen som ska ha skottskadats i centrala Göteborg kan inte redovisa för händelseförloppet och vill inte samarbeta med polisen, uppger presstalesman Hans Lippens.

Texten uppdateras