Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny S-sida med falsk info om M och SD på arabiska

På tisdagen uppdagades att Socialdemokraterna i Sävsjö spred falsk information om Moderaterna och Sverigedemokraterna via en arabiskspråkig Facebooksida.

Nu har liknande lögner på arabiska publicerats på ytterligare en S-sida på Facebook.

Reaktionerna blev kraftiga efter att det upptäcktes att Socialdemokraterna i Sävsjö spred falsk information om Moderaterna och Sverigedemokraterna. I ett Facebookinlägg på arabiska skickade Socialdemokraterna i Sävsjö en varning till nyanlända medborgare med arabiskt ursprung. 

 

LÄS MER: Flera S-politiker spred lögner på arabiska  

 

Inlägget spreds av flera S-politiker på kommunal nivå. En av dem var Janna Atta Ibrahim, som suttit i stadsdelsnämnden. Under onsdagen fick hon lämna alla sina politiska uppdrag för Socialdemokraterna.

– Moderaterna och Sverigedemokraterna är emot allt som handlar om islam. De har lite hat mot muslimer, sa hon då.

 

LÄS MER: S-politiker tvingas gå – efter spridning av lögner 

 

Under onsdagen framgår att lögnerna spridits på ytterligare platser. Bland annat på Facebooksidan ”Socialdemokraternas Arabiska Ungdomsförbund”. 

Enligt Socialdemokraterna och SSU existerar inte förbundet, men en av sidans administratörer sitter som ledamot för Socialdemokraterna i Stenungsund kommunfullmäktige och kandiderar till riksdagen.

– Jag vill inte prata just nu, tack, hejdå, svarar politikern när tidningen Aftonbladet försökte få en kommentar på telefon.

Efter att Aftonbladet ringde upp har sidan plockats bort.

Socialdemokraternas presschef Håkan Gestrin säger till Aftonbladet att kandidaten redan dragit in sin kandidatur. Sedan partiet fick vetskap om inlägget i eftermiddag har denne också uppmanats att lämna sitt uppdrag.

GT har sökt Håkan Gestrin som inte återkommit för en kommentar.