Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny linje från Landvetter – direktflyg till Vilnius

Anna Strömwall flygplatsdirektör för Göteborg Landvetter Airport.
Foto: SWEDAVIA
Air Baltic flyger till Vilnius två gånger i veckan.
Foto: SWEDAVIA

Nu får Landvetter en direktlinje till Litauens huvudstad Vilnius. 

Det är Air Baltic som börjar trafikera sträckan två gånger i veckan med start den 29 mars 2020.

Sträckan Vilnius–Landvetter kommer att trafikeras året runt och blir Air Baltics andra direktlinje från Göteborg, bolaget flyger sedan tidigare till Riga i Lettland. 

– Vi välkomnar satsningen som Air Baltic gör på regionen genom att lansera ytterligare en utrikeslinje och en andra destination från Göteborg Landvetter Airport. Vi är glada att återigen ha en direkt förbindelse med Vilnius, och vi vet att linjen uppfyller efterfrågan från både privat- och affärsresenärer i Västsverige som vill nå Litauen enkelt och bekvämt, liksom för östeuropeiska resenärer som vill besöka vår växande region, säger Anna Strömwall, flygplatschef på Göteborg Landvetter Airport i ett pressmeddelande.

Vd: Efterfrågan styr

Martin Gauss, vd för Air Baltic, ser fram emot satsningen: 

– När vi fortsätter att växa strävar vi efter att erbjuda den bästa anslutningen till och från alla tre baltiska huvudstäderna. När vi utvärderar vilka destinationer som ska lanseras från de baltiska huvudstäderna letar vi först efter de mest efterfrågade bland de lokala passagerarna, säger han i pressmeddelandet.

Flera nya linjer i vinter

Under hösten har Landvetter aviserat flera nya direktlinjer. Bland annat flyger Norwegian till Gdansk i Polen med start den 3 april samt till alporterna Turin och Grenoble med start den 29 december respektive den 8 februari. Dessutom startar Eurowings en ny linje till tyska Hamburg med start den 29 mars.