Ny information i fallet om Lisa Holm

Lisa Holm.
Foto: Polisen / Handout
Den misstänkte 35-åringen.
Foto: Alex Ljungdahl
polishuset där man hållt förhör med den mordmisstänkte 35-åringens hustru och bror i Litauen.
Foto: Sven Lindwall

Under förhör i Litauen har utredarna avslöjat ny information kring Lisa Holm-mordet.

– Det handlar om var man har sökt spår och var man har funnit spår, säger advokat Peter Falck som företräder den huvudmisstänkte 35-åringens hustru.

Samtidigt är 35-åringens egen advokat irriterad på TV4-programmet Brottsplats Sverige som sändes på torsdagskvällen - och menar att hennes klient målas upp som skyldig.

Utredarna i Lisa Holm-fallet har rest till Litauen och höll under onsdagen förhör med den yngre brodern och hustrun till den 35-årige man som är huvudmisstänkt.

Nu avslöjar hustruns advokat Peter Falck att polisen i samband under förhören kom med tidigare helt okända uppgifter om det misstänkta mordet:

– Under förhöret fick vi ju mer information - sådant vi inte känt till tidigare, säger Peter Falck.

Advokaten menar att den nya informationen inte särskilt rörde hustrun och därför inte har förändrat hennes position.

– Det var mer allmänt om var man hade sökt spår och var man hade funnit spår och sådana saker, mer vill jag inte säga om det. Och det är ju inte säkert att vi har fått reda på allt än, säger Peter Falck.

Samtidigt har nya uppgifter offentliggjorts under torsdagen, i samband med att TV4-programmet Brottsplats Sverige tog upp mordet.

Kritik: Poliskontakt med Hasse Aro

Uppgifterna gör gällande: Lisa Holm ska ha dött genom kvävning. Det ska inte ha funnits några tecken på sexuella övergrepp. Kort efter flickans död ska kroppen ha flyttats till en annan plats.

Sent på torsdagskvällen är den huvudmisstänkte 35-åringens advokat Inger Rönnbäck upprörd efter att ha sett programmet.

– Det var partiskt och de dömde honom direkt. De hade klippt ihop saker som jag sa, men inget som talade till fördel för min klient. Det passade väl inte in i deras koncept, säger Inger Rönnbäck.

Rönnbäck vill inte kommentera de nya uppgifterna med anledning av det rådande yppandeförbudet.

– Jag tycker att det verkar vara en väldigt nära kontakt mellan programledningen och polisen, säger hon och fortsätter:

– Åklagaren har lång bit kvar till tillräckliga skäl för fällande dom och inget som visades i programmet förändrar det. Men det är möjligt att de har bevis som de inte har visat, som de bara har pratat med Hasse Aro om.

35-åringen läser i häktet

Hon är kritisk till att uppgifter som påstås komma från källor med insyn i utredningen når medierna samtidigt som hon själv är belagd med yppandeförbud för att skydda åklagarens utredning.

– Munkavle på försvaret i ett läge där polis och åklagare själva sipprar ut uppgifter innebär att den misstänkte missgynnas kraftigt, säger hon.

Den 35-årige mannen som misstänks för mordet har suttit frihetsberövad sedan i juni. Inger Rönnbäck berättar att tiden i häktet har tärt på mannen, som under tiden bara fått träffa häktespersonalen och advokaten.

– Han blir väl behandlad men det är ändå väldigt jobbigt för honom. Han försöker få tiden att gå och läser mycket böcker, säger hon.

Lisa Holm hade avslutat sitt arbetsskift på ett kafé den när hon försvann den 7 juni. Fem dagar senare hittades hennes kropp.