Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny direktlinje från Landvetter till Tyskland

Den nya flyglinjen ska gå mellan Landvetter och Hamburg.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

I slutet på mars nästa år kan man börja flyga direkt från Landvetter flygplats till Hamburg i Tyskland.

Det är det Eurowings som expanderar med den nya flyglinjen som ska gå sex gånger i veckan, skriver Swedavia i ett pressmeddelande. 

Bolaget flyger i dagsläget till Düsseldorf från Göteborg. 

Utrikestrafiken från Landvetter flygplats, ett par mil utanför Göteborg, fortsätter öka i september ökade den med tre procent jämfört med samma period förra året. 

Därför väljer det tyska lågprisflygbolaget Eurowings, som ingår i Lufthansa-Gruppen, att införa en ny flyglinje mellan Hamburg och Landvetter, respektive lands näst största stad. 

Sedan tidigare flyger bolaget till Düsseldorf från Göteborg. 

Börjar gå 29 mars 2020

Den första resan går den 29 mars nästa år och det ska sedan gå sex flygresor i veckan mellan städerna.

- Vi välkomnar satsningen som Eurowings gör på regionen genom att öppna ytterligare en direkt utrikeslinje från Landvetter. Tyskland är vår största utländska marknad för utresande passagerare och det är viktigt för västsvenska privat- och affärsresenärer att på ett enkelt och smidigt sätt nå Hamburg. Antalet resenärer till Hamburg har fördubblats de senaste tre åren och vi ser ett fortsatt ökat intresse. Den nya direktlinjen möter även efterfrågan från tyska resenärer som vill besöka Göteborg, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport, i pressmeddelande. 

Eurowings: ”Vi är glada” 

Swedavia skriver i pressmeddelandet att Tyskland är den näst största marknaden för personer som reser som besökare till Göteborgsregionen – om man räknar i antal gästnätter.

– Vi är glada över att växa vårt linjenät till Sverige med ytterligare en flyglinje från Hamburg till Göteborg. Linjen kommer att trafikeras sex gånger per vecka från och med slutet av mars. Våra passagerare kommer nu att ha mer flexibilitet att flyga från Skandinavien till Tyskland eller möjlighet att ansluta till många andra europeiska destinationer, säger Laura Karsten, presstalesperson på Eurowings i pressmeddelandet.