Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny attack mot gaypar
i Kinna – förstörde bil

Paret trodde att det hela lugnat ned sig men när deras bil, som stod parkerad mellan två andra bilar, attackerades i natt drog de slutsatsen att det var riktat mot dem.Foto: Joakim Eriksson Agena Foto

– Vi orkar inte mer!

Det säger det homosexuella paret i Kinna som återigen utsatts för en attack.

På torsdagsnatten slängde någon en sten genom bakrutan på parets bil.

För ett år sedan försökte en maskerad bilist meja ner paret och i februari i år utsattes parets bil för skadegörelse.

Bland annat hade någon ristat in ordet "bög" på motorhuven.

På torsdagsnatten var det dags igen.

– Vi trodde faktiskt att det hade lugnat ned sig men sen hörde vi billarmet kvart över tre i natt och då hade någon kastat en sten rätt igenom bakrutan, säger den ena mannen. Vi sprang ut så fort vi kunde men vi hittade inget.

Från verkstaden

I fredags fick paret hem sin bil från verkstaden efter reparationen efter den förra attacken.

– Jag skämdes nästan när jag ringde till försäkringsbolaget, säger mannen. Men de tröstade och sa att det inte var vårt fel.

Det är ju inte bara skräcken över vad som kan hända som påverkar paret, de drabbas ju även av dyra kostnader.

– Nu åkte vi på 3 000 kronor igen. Det är inte roligt. Vi vet inte vad vi ska göra.

Ni har tidigare pratat om att flytta till Göteborg?

– Ja, men det är inte bara att sticka, vi har tyvärr inte råd att två lägenheter, det går inte. Jag jobbar i Kinna. Vi bor ju helt underbart och det känns jättetråkigt att flytta också.

Paret trodde att det hela lugnat ned sig men när deras bil, som stod parkerad mellan två andra bilar, attackerades i natt drog de slutsatsen att det var riktat mot dem.

Det finns ett garage till bostaden men på onsdagskvällen glömde paret att ställa in bilen.

– När vi kom på det sa min partner att vi skulle ställa in bilen, men jag sa, nej, det behövs inte för vi ska väl kunna ha bilen ute, berättar mannen. Jag fattar inte vad de håller på med.

Manifestation

En manifestation hölls i februari för paret där hundratals Kinnabor visade stöd för det homosexuella paret. Männen är tacksamma för det stöd som Kinnaborna ge dem men de mår ändå dåligt.

– Ja, man mår ju psykiskt dåligt så vi har haft lite hjälp av psykolog. Vi får hoppas att polisen hittar de som ligger bakom jag litar ju på polisen. Vi kan ju tyvärr inte leka poliser själva.

Polisen kan bekräfta nattens händelser.

– Ja, det är en sten som är inkastad i rutan av en okänd person, men det finns inget att gå på där, säger Ulf Andersson, inre befäl vid polisen i Borås.

– Det är ju som för vem som helst, det är ju lika för alla, säger han. Finns det inget att gå på så går det ju inte. Sen om det här leder någonvart i något annat ärende så finns det ju anmälningar i botten. Man jobbar på det som finns och skulle det visa sig att man kommer någon vart i något ärende så är det väl troligt att även de som är formellt nedlagda tas upp igen.