Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny app ska ge unga tjejer extra stöd

Appen kommer att finans att ladda ner både för Iphone och Android. Foto: NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

I samband med den internationella flickdagen den 11 oktober kommer Tjejjouren Väst lansera en helt ny app, skriver Kungälvs-Posten. 

Appen har kommit till efter en enkät där 600 unga tjejer svarade. 

– Det är en ganska unik app, säger Matilda Reiderstedt, kommunikatör på Tjejjouren Väst, till Kungälvs-Posten. 

Som det ser ut i dag stänger Tjejjourens chatt vid 22 på kvällarna, och då finns det unga tjejer som fortfarande behöver hjälp och mår dåligt. 

Chatten är tillgänglig mellan 20 och 22 på tisdagar, onsdagar och söndagar, 

– När man säger hejdå och det inte längre finns någon kvar som stöd kan det komma jobbiga tankar, tankar som ofta kommer på natten och då har vi skapat en tillgänglighet dygnet runt genom appen, säger Matilda Reiderstedt, kommunikatör på Tjejjouren Väst, till Kungälvs-Posten. 

Matilda Reiderstedt säger till KP att många tjejer som hör av sig vittnar om att de känner sig utsatta och ensamma när chatten har stängt.

Appen släpps på internationella flickdagen 

I den nya appen, som heter ”Stella” kommer den som definierar sig som tjej att kunna läsa texter, göra olika övningar om man känner sig exempelvis stressad och få information om var man kan vända sig vid olika jobbiga situationer.

– Man kan föra dagbok eller logg över sitt mående och sina strategier man tagit till sig. Appen ska ge stöd och stärka unga tjejer och är framtagen tillsammans med psykologer, kuratorer och målgruppen unga tjejer, säger Matilda Reiderstedt, kommunikatör på Tjejjouren Väst, till Kungälvs-Posten. 

Den nya appen kommer på fredag i samband med den internationella flickdagen, den är framtagen efter en enkät där 600 unga tjejer har svarat på frågor. Texterna i appen kommer vara baserad på forskning, skriver KP. 

Det spelar ingen roll var i landet tjejen som vill ha hjälp bor, appen kommer vara tillgänglig i hela landet, dygnet runt.