Nu talar Christer och Lotta ut om affären

KÄRLEKSAFFÄR. För över 20 år sedan hade Christer Sjögren och Lotta Engberg en kärleksaffär. I fredagens "Efter tio" med Malou von Sivers talar de ut om otroheten.
Foto: Rickard Nilsson / Exp

För över 20 år sedan hade Christer Sjögren och Lotta Engberg en uppmärksammad otrohetsaffär.

Nu talar de ut om kärleken hos Malou i "Efter tio".

– Vi har våra familjer, min fru Birgitta är kompis med Lotta, och jag är kompis med hennes man Patrik. Vi umgås privat också, och det är väldigt roligt att det kan vara på det sättet, säger Christer Sjögren till GT.

I början av 1990-talet började det surra rykten om att schlagerkungen Christer Sjögren och schlagerdrottningen Lotta Engberg fattat tycke för varandra. Kort därpå skilde sig Lotta Engberg från sin make Anders Engberg, och Christer Sjögren erkände då i en intervju i GT/Expressen att de hade ett förhållande - och att han och hans fru Birgitta flyttat isär.

Bara några månader senare tog schlagerparets relation slut - och Birgitta flyttade tillbaka till Christer Sjögren.

"Har blivit väninnor"

I fredagens avsnitt av "Efter tio" med Malou von Sivers på TV4 berättar det forna paret om otrohetsaffären. Intervjun är redan inspelad.

– Det blev väldigt starkt och väldigt bra, säger Malou von Sivers till GT.

Hon berättar om intervjun:

– Det handlar om att om man har en otrohetsaffär att man ändå kan reparera det och komma tillbaka till varandra, och att i dag så umgås både Christer, hans fru Birgitta, Lotta och hennes man. Och Lotta och Birgitta har blivit väninnor. Det är en talande historia, inte många som klarar av det och kan fortsätta ha en så stark relation, säger Malou von Sivers.

"Väldigt öppen"

Enligt henne är det Christer Sjögren som berättar mest om relationen i intervjun.

– Han var väldigt öppen och pratade väldigt bra om det här. Jag var väldigt överraskad, de har båda två varit noga om att inte prata med sina privatliv, säger Malou von Sivers.

Hon tycker att det är "ganska häftigt" att Lotta Engberg och Christer Sjögrens fru Birgitta lyckats bli goda vänner. Malou von Sivers imponeras också av att Christer Sjögren lyckades knyta ihop relationerna på ett så bra sätt.

Har skrivit bok

– Det är sånt som är det goda med att bli äldre, att man förstår sig på att skilja stort från smått, säger Malou von Sivers.

Hon har själv skrivit en bok om relationer, "Konsten att hålla ihop".

– Så vet jag att det här är en av de svåraste sakerna som finns. Jag tycker att det är häftigt när han beskriver det så öppet och moget och varmt. och man ser på Christer och Lotta att det har en väldigt trygg och bra vänskap som också är deras musikaliska länk mellan dem, säger Malou von Sivers.

"Vi umgås privat"

Christer Sjögren själv vill inte lägga alltför stort fokus på relationen, utan menar att intervjun huvudsakligen handlar om julturnén.

– Men det är klart att om man får den här frågan om att vi hade ett förhållande för 22 år sedan, så javisst, okej. Eftersom det fungerar så bra arbetsmässigt nu som det gör och att vi kan jobba ihop. Vi har våra familjer, min fru Birgitta är kompis med Lotta, och jag är kompis med hennes man Patrik. Vi umgås privat också, och det är väldigt roligt att det kan vara på det sättet, säger Christer Sjögren till GT.

"Tiden läker alla sår"

Hur har ni gjort för att uppnå det här, vad har du för tips till de som hamnar i en liknande situation?

– Det är kanske enkelt att säga att tiden läker alla sår men i det är fallet så är det nog så. Det är så längesen och vårt förhållande började arbetsmässigt, och vi sjöng några duetter ihop i slutet på 80-talet. Och det fungerar fortfarande väldigt bra, säger Christer Sjögren.

GT har sökt Lotta Engberg för en kommentar.