Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu svarar Josefsson på feminism-kritiken

Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Nu väljer Janne Josefsson har svara på kritiken.

- Jag tror på jämställdhet mellan män och kvinnor – och att alltid bemöta även de mest obekväma åsikter, skriver Janne Josefsson på svt:s hemsida.

- Tycker ni det är okej att Maria Sveland bjuds in för att under en timme förnedras av tre gubbslem, frågade Sofia Mirjamsdotter under en paneldebatt som hölls under ett grävseminarium i Göteborg.

Sedan dess har Janne Josefsson fått utstå kritik från många olika håll och nu svarar han på den på SVT:s hemsida.

- Jag har under åren som journalist blivit stämplad som alltifrån kommunist, Sverigedemokrat, anarkist, polishatare, Reinfeldts lakej och nu har alltså turen kommit till kvinnohatare, skriver han.

I inlägget menar han att Maria Svelands ståndpunkter är oförenliga med kritisk journalistik och att han tog tillfället i akt att få svar på några specifika frågor om hennes bok "Hatet".

"Biologiska missfoster"

Han fortsätter sitt inlägg med att skriva om Evin Rubars dokumentär om ROKS en dokumentär som Maria Sveland ser "som en vattendelare inom svensk samtid som förvärrat situationen för kvinnor i Sverige".

- Organisationen sågs av många som oantastlig, som en god kraft som inte fick kritiseras. Men Rubar visade på de antidemokratiska åsikter som fanns inom en organisation som pekade ut halva befolkningen som biologiska missfoster, skriver Janne Josefsson och tydliggör att han aldrig kommer be om ursäkt för att detta var något han ville belysa.

- Att jag utifrån det skulle vara antifeminist, att hela feminismen är fascistisk eller att jag skulle bedriva sexistisk mobbning handlar mer om det som Ann Charlotte Alstadt skriver om i en av få kritiska recensioner av boken Hatet – att Maria Sveland betraktar alla som inte håller enad front för feminismen som kättare, skriver han på SVT.se.