Foto: Newspilot Autoprint
 Foto: Newspilot Autoprint

Nu söker GT en ny
krönikör - är det du?

Publicerad

Tyck loss! Låt dina åsikter bubbla. Fatta pennan och skriv. Vi utlyser härmed en audition där du på 3 000 tecken ska fånga inte bara vår uppmärksamhet utan också beröra vårt innersta. Ett av Göteborgs finaste hedersuppdrag kan bli ditt. Jakten på GT:s nya stjärnkrönikör börjar nu.

Bubblar du av åsikter? Är kanske rentav en åsiktsmaskin? Älskar du att skriva? Ett ess på att formulera dig? Då är det dig vi söker. För just nu startar jakten på GT:s nästa stjärnkrönikör. Vi utlyser härmed en audition där målet är att hitta morgondagens bästa krönikör.

Du kan vara kvinna eller man, yngre eller äldre. - det bryr vi oss mindre om. Vi söker dig som har en unik penna, ett skarpt huvud. Vi söker dig som tänker utanför de vanliga ramarna, som är en jäkel på att hitta nya perspektiv på tillvaron. Och den tillvaro vi pratar om är den i Göteborg och Västsverige.

Vi söker dig som bor här i Göteborg. Som ser vad som händer i staden, på dagen eller på natten. Vi söker dig som bryr dig inte bara om vad som händer, utan varför det händer. Som vill rasa eller rosa. Som gör det med finess, med passion, humor eller med det där lilla extra som gör att man bara MÅSTE läsa din krönika varje vecka. Vi vill helt enkelt ha din röst i GT. Vi vill hitta berättandet som berör. Som får oss att gråta, skratta, le eller rasa.

Är det här du? Har du något att berätta? Vill du bli vår nästa krönikör? Ja, men då så! Tveka inte. Det här är ett av de absolut finaste journalistiska uppdrag som finns i Västsverige. En chans som inte kommer tillbaka varje dag.

Visa vad du går för. Släpp dina åsikter fria. Ta i från tårna. Våga släpp loss. Och sök nu!

Jakten på GT:s nya stjärnkrönikör börjar: nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER