Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu ska Västra Götalands sju underverk röstas fram

Bohus fästning kan bli ett av Västra Götalands sju underverk. Foto: JONAS TOBIN / JONAS TOBIN GT/EXPRESSEN

På måndag den 2 september startar omröstningen för att ta reda på vilka av dessa 49 som ska bli Västra Götalands sju underverk.

Det skriver Västarvet i ett pressmeddelande. 

I snart ett års tid har Västarvet, Västra Götalandsregionens förvaltning för natur- och kulturarv, nominerat ett kulturarv i vardera av regionens 49 kommuner. Varje söndag har en ny nominering presenterats på Västarvets Facebooksida.

Fyren Pater Noster, Wendelbergs folkhögskola och Bohus fästning är några av de nominerade kulturarven.

Allmänheten har också uppmanats att bidra med egna tips och förslag på platser att besöka i de olika kommunerna. Dessa tips har samlats som bubblare under respektive kommuns underverk på Västarvets hemsida. 

– Vi hoppas att vi har kunnat bidra med att skapa större kännedom om den lokala historien, spännande platser och att inspirera till utflykter runtom i vår fantastiska närmiljö, säger Anna Härdig, digital kommunikatör på Västarvet, i ett pressmeddelande.

Är Pater Noster ett underverk? Foto: ©KAMERAREPORTAGE

Omröstningen inledd

Måndagen 2 september startar omröstningen, via en enkät på Västarvets Facebooksida. Man kan bara rösta en gång och på ett av alternativen.

Omröstningen avslutas den 5 september och de sju nominerade kulturmiljöerna som då fått flest röster blir Västra Götalands sju underverk. Resultatet kommer att presenteras söndagen den 8 september.

– Det skall bli otroligt spännande att se vilka kulturmiljöer som länets invånare röstar fram. För egen del har jag väldigt svårt att välja! Alla miljöer vi lyft fram är ju underverk var och en på sitt sätt, säger Marie Odenbring Widmark på Västarvets enhet för kulturmiljö i pressmeddelandet.