Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu satsar GT på en egen grävgrupp

Grävgeneral. Åke Lundgren blir ansvarig för för GT:s nya grävgrupp. ”Det känns verkligen som ett hedersuppdrag”, säger han. Foto: JAN WIRIDEN
Foto: Jan Wiriden

Fler avslöjanden och egna nyheter om fiffel och skandaler. Det kan du vänta dig av GT nu i vår.

Nu satsar tidningen på en egen grävgrupp där Åke Lundgren, som fram till nu jobbat som nyhetschef, blir grävgeneral.

- Det är otroligt viktigt för GT att granska makten och avslöja missförhållanden. Nu satsar vi rejält på grävande journalistik. Men vi behöver läsarnas hjälp. Tipsa oss, så granskar vi, säger chefredaktör Frida Boisen.

GT har under senaste åren stått för en rad avslöjanden som skakat Göteborg och Västsverige.

Exempelvis var det GT:s Åke Lundgren och Ingemar Nilsson som först avslöjade muthärvan i Göteborg. I höstas kunde GT:s Jimmy Fredriksson berätta att placeringarna av tullstationerna och trängselskattezonen inte är densamma som innan valet 2010.

GT-kulturens Ingrid Norrman har avslöjat en rad skandaler på Röhsska museet de senaste åren. Och GT har också stått för flera avslöjanden om Hells Angels den senaste tiden. Och nu ska tidningen vässa den grävande journalistiken ytterligare.

Förstärker på flera fronter

- Vi förstärker redaktionen på GT och nyrekryterar journalister. Samtidigt förstärker vi nu också vår grävande journalistik på tidningen och avsätter tid, personal och resurser till några av våra mest rutinerade journalister att verkligen ge den grävande journalistiken tid, säger chefredaktör Frida Boisen.

Välkomnar läsarnas hjälp

Åke Lundgren, som varit såväl politisk reporter som nyhetschef, blir ansvarig för GT:s grävgrupp.

- Det känns verkligen som ett hedersuppdrag. Vi letar efter nyheter som skakar om makthavare och som berör många. Vi ska granska allt från slöseri med skattemedel, till skumraskföretag som verkar i vårt område, samt granska fiffel inom offentlig verksamhet. Givetvis håller vi också koll på den lokala och regionala politiken, säger Åke Lundgren.

Vad hoppas du få för hjälp av GT:s läsare?

- Vi vill att de vänder sig till oss med tips, idéer och välgrundade misstankar. Det kan handla om missförhållanden på jobbet: sådant man inte vågar gå till chefen eller jobbarkompisar med, eller ens berätta hemma. Det kan vara felbehandlingar inom sjukvården, skolan, eller missförhållanden inom äldreomsorgen. Det kan också handla om bedrägliga banker, företag och arbetsgivare. Eller om fiffel och egendomligheter med skattebetalarnas medel inom kommunal, regional och statlig förvaltning, säger Åke Lundgren.

Tipsa GT:s grävare!

Vi behöver DIN hjälp och dina tips för att kunna berätta om missförhållanden i Göteborg och Västsverige.

Kontakta oss och berätta om vad vi borde gräva om. Det kan vara missförhållanden i vården, skolan, äldreomsorgen eller på din arbetsplats. Det kan vara nyheter om den kriminella världen i vårt område, eller fiffel inom offentlig verksamhet.

Ring eller maila våra journalister, så gräver vi vidare.

Som tipsare omfattas du av källskydd och har rätt att anonymt lämna uppgifter till GT.


Markus Hankins, nyhetschef

markus.hankins@gt.se 031-725 90 20

Åke Lundgren, grävgeneral och reporter

ake.lundgren@gt.se 031-725 90 88

Jimmy Fredriksson, nyhetsreporter och krönikör

jimmy. fredriksson@gt.se 031-725 91 10

Ingemar Nilsson,

kriminalreporter

ingemar.nilsson@gt.se 031-725 91 77

Ingrid Norrman, kulturredaktör

ingrid.norrman@gt.se 031-725 90 37

Adrianna Pavlica, nyhets- och kriminalreporter

adrianna.pavlica@gt.se 031-725 90 00

Tore Lund, sportreporter och krönikör

tore.lund@gt.se 031-725 90 59

Lasse Råde, nyhets- och nöjesreporter

lasse.rade@gt.se 031-725 92 27