Csaba Bene Perlenberg, fristående kolumnist och debattansvarig på GT. Foto: NORA LOREK
Csaba Bene Perlenberg, fristående kolumnist och debattansvarig på GT. Foto: NORA LOREK

Nu satsar GT ännu mer på lokal debatt

Publicerad

Valåret 2018 kommer allt närmare.

Nu fortsätter GT satsa på västsvensk opinionsjournalistik med lokala debattartiklar i papperstidningen varje vecka. 

– Vi vill vara en viktig del av den politiska debatten i Sveriges näst största storstadsregion, säger GT:s chefredaktör Sofia Dahlström.

GT fortsätter att storsatsa på lokal debatt inför valåret 2018. Utöver den hyllade debattsatsningen på GT.se, som startade i september i fjol, kommer vi även varje vecka publicera lokala västsvenska debattartiklar i GT:s papperstidning.

Ämnena kommer variera från stort till smått.

– Vi höjer tempot på vår lokala debattsatsning, och det är klart att den lokala debatten även ska föras i papperstidningen, säger Csaba Bene Perlenberg som är fristående kolumnist och debattansvarig på GT.

 

LÄS MER: Så skickar du in din debattartikel 

 

Debattsidan är vikt åt politiska partier, föreningar, organisationer, företag eller personer med erkänd sakkunskap eller egna erfarenheter av en situation eller ett aktuellt tillstånd – med ett tydligt fokus på västsvenska frågor.

– Samtidigt passar vi på att öka teckenantalet till 4 000 så att debattörerna får gott om utrymme att skriva om lokala och regionala frågor som engagerar våra läsare, säger Perlenberg.

Sofia Dahlström, chefredaktör GT.Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT-EXPRESSEN

GT:s chefredaktör Sofia Dahlström menar att det är en satsning som är viktig för den lokala västsvenska journalistiken, som har varit GT:s viktigaste uppdrag sedan tidningen grundades 1902.
– Vi satsar på västsvenska nyheter, granskningar, sport och lokala evenemang. GT är en tidning och en nyhetssajt för alla de som vill veta vad som händer i Västsverige, säger hon och fortsätter: 

– Så här snart ett år före valet är det viktigt att vi erbjuder ytterligare en arena för lokal debatt. Vi vill erbjuda en arena för diskussion om lokala frågor. Göteborg och Västra Götalandsregionen står inför stora utmaningar under mandatperioden 2018–2022.

Första lokala debattartikeln publiceras i söndagens GT.

 

LÄS MER: Debattsidan på GT.se

Så skickar du in din debattartikel

Mejla till debatt@gt.se.

En optimal textlängd för en debattartikel är 4 000 tecken inklusive blanksteg och en replik är 2 500 tecken inklusive blanksteg. 

Det är alltid hård konkurrens om utrymmet på vår debattsida, men vi läser alla bidrag och återkommer vid intresse.

Debattsidan är vikt åt politiska partier, föreningar, organisationer, företag eller personer med erkänd sakkunskap eller egna erfarenheter av en situation eller ett aktuellt tillstånd.

Skicka gärna mejl med texten, en kortfattad presentation av dig själv, högupplöst, horisontell porträttbild i färg samt kontaktinformation och personnummer.

Debattartiklarna måste vara lokalt eller regionalt förankrade till innehållet.

Relaterade ämnen
Andreas Andersson
Andreas Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER