Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu rullar spårvagnen förbi nya Stenpiren

I två år har Kjell Selander stått ut med bullret från byggandet mellan Skeppsbron och Järntorget.

Äntligen fick han se den första spårvagnen.

– Vi har ju väntat på det här. Vi visste att den skulle köra senare i veckan officiellt. Men nu fick vi se en förtitt, säger Kjell Selander.

Snart börjar spårvagnslinjerna 1 och 9 trafikera nya hållplatsen Stenpiren. Närmare bestämt den 16 augusti. Något som GT tidigare skrivit om.

Kjell Selander, 60, jobbar på sjätte våningen, precis ovanför, och har fått stå ut med det ibland högljudda byggandet.

– Vi har haft några som sprängt här och det har skakat i hela huset i två år, säger Kjell Selander.

Men nu har han något att glädjas åt. För under tisdagen fick han se den första spårvagnen testköra sträckan. Och byggarbetarna hade till och med varit så artiga att de förvarnat honom innan så att han inte skulle missa den historiska händelsen.

– Vi har lärt känna de här byggarbetarna lite grann så de sa till mig att "om en timme kommer ni få se den första spårvagnen". Jag glömde nästan av det, men min kollega Olle Hagberg påminde mig, säger han.

"Jag lät ju som Kurtan"

Och plötsligt körde den första spårvagnen nedanför kontoret. Och Kjell Selander var snabbt framme med kameran. Tillsammans med kollegan Olle Hagberg bjöd de på härliga kommentarer. Lite likt Kurt Olsson.

– Jag lät ju som "Kurtan". Det blev bara så. Sen pratade han i munnen på mig så det blev lite komiskt. Mina arbetskamrater skrattade åt mig. Men det var roligt, säger Kjell Selander.

Och de blev minst sagt roade. För premiärkörningen var något de väntat på.

– Jag tyckte det var så roligt när jag satt där på jobbet. Vi har ju väntat på det här. Vi visste att den skulle köra senare i veckan officiellt. Men nu fick vi se en förtitt, säger Kjell Selander.

Kallas för "Badhuslänken"

Den nya sträckan gör ett resenärerna kommer tjäna hela fyra minuter. Den 16 augusti är det dags för en ny tidtabell för spårvagnarna i Göteborg. Och då planeras den nya sträckan vara i gång.

Slingan går hittills under namnet "Badhuslänken".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!