Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halland öppnar sin vaccinbokning igen

85 procent av de smittade i Halland har den brittiska mutationen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JENS CHRISTIAN

Förra veckan stängde Halland ner sin vaccinbokning, bland annat till följd av ”vaccinturism”.

Men från och med onsdag öppnas den igen, meddelar regionen.

I fredags beslutades först att ingen utanför Region Halland skulle få boka vaccination digitalt i regionen, efter att antalet bokade vaccinationer från personer bosatta utanför regionen ökat drastiskt på slutet.

Senare valde Halland att stänga ner vaccinbokningen helt på obestämd framtid.

Orsaken, uppger Region Halland, var ”besked om minskade leveranser och för att många tider bokats upp av personer från andra län så att tiderna tagit slut.”

”Fick nytt besked”

Men nu öppnar bokningen för personer över 60 år snart igen, uppger regionen under måndagen. Närmare bestämt från och med onsdagen den 21 april.

– Vi fick ett nytt besked från Folkhälsomyndigheten sent i fredags om att antalet doser ökar igen under de kommande veckorna, och då kan vi öppna för bokningar igen, säger närsjukvårdschef Karin Hesselgard till HN. 

Bokningen kommer dock fortsatt vara stängd för personer som inte är bosatta i Halland.

”När bokningen öppnar kommer det finnas tider att boka för hela åldersgruppen. Även fortsatt styrs den digitala bokningen till invånare i Halland”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Inväntar FHM-besked

Hallandsbor födda 1960 eller tidigare kommer kunna boka tid från och med 21 april. För personer födda 1961 eller tidigare öppnar bokningen dagen därpå.

Samtidigt ser Halland över sin vaccinationsplan, men där väntar de också på besked från Folkhälsomyndigheten.

– Det gäller sådant som hur Janssens vaccin kommer att kunna användas, och hur vi ska hantera de yngre personer som fått en dos av Astra Zenecas vaccin – ska de få två eller en dos av ett annat vaccin. Allt detta påverkar hur vi ska kunna planera framöver, säger Karin Hesselgard till HN.

Se mer:

Richard Bergström: ”Väldigt mycket vaccin fram till sommaren”.