Therese Lidström njöt av solen i Göteborg redan i början av mars. Nu kan våren vara på väg på riktigt till västkusten. Foto: Jan Wiriden
Therese Lidström njöt av solen i Göteborg redan i början av mars. Nu kan våren vara på väg på riktigt till västkusten.  Foto: Jan Wiriden

Nu kommer våren till västkusten

Publicerad
Äntligen går kylan mot sitt slut.
Redan i morgon blir det mildare - och på västkusten är våren på intågande.
Med start i morgon ser framförallt södra Sverige riktiga vårtecken.
- Det är från onsdag som vi har lite mer lågtrycksbetonat, säger Anna Österman, meteorolog vid SMHI.
- Det blir mer moln och därmed mildare, främst för Götaland, Svealand och lite upp över södra Norrland. Nätterna blir inte lika kalla och framåt torsdag, fredag får vi dessutom lite sydligare vindar som värmer.

Våren dröjer ännu lite

Trots förändringen till det varmare är det ett tag kvar innan våren är här.
- Det är ju dygnsmedeltemperaturen som avgör vårens ankomst och det är svårt att ha en prognos på. Det ska ju vara sju dagar i sträck över nollstrecket för att kunna kallas vår och vi har inga sådana dygn än på väg. Möjligtvis har kuststationerna på västkusten kommit upp i fyra dygn nu, så där kan det eventuellt smälla till.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER