Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu kommer solen tillbaka till Väst

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Till helgens väntas klart och soligt väder –
Foto: MARTINA HUBER
Innan det återigen blir regn och rusk.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Nu kommer solen tillbaka till Västkusten. 

Enligt meteorologen blir det till helgen kallt men klart väder – innan det blir milt, grått och regnigt igen. 

– Sammanfattningsvis så blir det väldigt fint och klart väder , säger Josefine Bergstedt, meteorolog på StormGeo.

Medan norra delarna av Sverige drabbas av extremovädret från Norge – som har fått namnet ”Gyda”, så är det fortsatt lugnt i de södra delarna av Sverige och Västkusten. 

Efter dagar med snöblandat regn, mulet och grått – gör vädret en helomvändning till klart och soligt, i alla fall under helgen. 

– Det är mild luft över landet just nu men det kommer att bli lite kallare mot helgen. Runt tre plusgrader mitt på dagen, med start på fredag, samtidigt som det blir klart och soligt väder, säger Josefine Bergstedt, meteorolog på StormGeo. 

Under fredagen kan man även räkna med en hel del blåst – men som avtar efter hand. 

– Natten till lördag kommer temperaturen ligga på runt två-tre minusgrader. Inledningsvis blir det en hel del moln, säger Josefine Bergstedt och fortsätter: 

– Det är fortfarande en ganska osäker prognos. Men i de södra delarna kommer nog solen lyckas ta sig igenom molnen och det blir klart och soligt, men det kommer nog vara mestadels molnigt i de norra delarna av Västra Götaland. 

Josefine Bergstedt, meteorolog på StormGeo
Foto: Privat

Fortsatt kallt nästa vecka

Molnigheten kommer öka på under lördagskvällen och hålla sig kvar under söndagen. 

– På söndag kommer det bli ungefär som det sett ut tidigare i veckan. Mulet, grått och lite lättare regn, säger Josefine Bergstedt. 

Inför nästa vecka kan det bli minusgrader.

– Det ser ut att bli fortsatt kallt under första delen av veckan, på måndag och tisdag. Lite mildare luft i mitten av veckan. Temperaturen kommer ligga runt nollgradigt med möjligtvis enstaka minusgrader, säger Josefine Bergstedt och fortsätter: 

– Så sammanfattningsvis så blir det väldigt fint och klart väder på fredag med mycket sol. På lördag är det lite osäkrare, det kan nämligen bli en del dis i Göteborgstrakten men fortfarande en hel del solchanser, lite molnigare i norra delarna av Västkusten innan det på söndag beräknas komma in ett område med moln och regn i hela området.

SE OCKSÅ: Extremovädret i norr

Översvämning på Högfjällshotellet i Storlien