Foto: Peder Jacobsson
 Foto: Peder Jacobsson

Nu kan kommunala miljoner ge ny vind i Götheborgs segel

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Möjlig vind i seglen för Ostindiefararen. Tack vare 20 kommunala miljoner och nya långfärder, västerut. I veckan hamnar pengafrågan hos kommunstyrelsen.
Göteborgs politiker får ta ställning till ett antal förslag som samtliga landar på ungefär samma punkt där insikt råder om att "Götheborg" behöver rejäl ekonomisk draghjälp.
Mer konkret krävs kommunala garantier, med visst stöd från VG-regionen, på 20 miljoner för att hålla skutan flytande under 2012 och 2013.
Samtidigt är dom flesta överens om att fartyget kan fungera ytterligare några år som seglande marknadsförare för staden, regionen och näringslivet.
Drömmar/förhoppningar finns också om några rejäla resor i västerled innan äventyren på haven är över för "Götheborg".
Destination London 2012 i samband med Olympiska Spelen och sedan över till USA året därpå i samband med ett uppmärksammat jubileumsfirande i svenskkolonin Delaware.
Då är det 375 år sen skeppet "Calmare Nyckel" anlände med huvuddelen av dom svenska utvandrarna till kolonin Nya Sverige.
Jacob Wennerberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER