Nu kan du synas på storbild på Avenyn

Publicerad

Nu kan du synas på storbildsskärm på Avenyn.

Allt du behöver göra är att ta en bild på dig själv.

– Det känns jättespännande, säger Madeleine Wahlberg, centrumledare i Avenyföreningen.

Wallenstam har i samband med en renovering fått upp en storbildsskärm på Avenyn.

– Vi funderade på vad vi skulle kunna göra för kul i sommar, och då tänkte vi att man kunde låta göteborgarna synas på skärmen, säger Madeleine Wahlberg, centrumledare i Avenynföreningen.

Allt man behöver göra är att lägga upp en bild på sig själv på Instagram och skriva in haschtaggen #iloveavenyn. De som inte har Instagram kan maila in bilderna till Avenyföreningen.

– Sen lägger vi upp dem på skärmen, de läggs inte ut direkt utan vi godkänner dem först så att det inte är några nakna rumpor eller så, säger Madeleine Wahlberg.

"En trend att folk vill synas"

Projektet körde i gång på fredagen och det har redan trillat in ett gäng bilder. De bilder som kommer in roterar på storbildsskärmen.

– Man kan ta bilder på sig själv var som helst i Göteborg, men det är ju extra kul om folk tar bild när de är på Avenyn, säger Madeleine Wahlberg.

Och intresset är enligt henne över förväntan.

– Att det skulle bli så stort trodde vi faktiskt inte, det känns jättespännande, säger Madeleine Wahlberg.

Varför vill man synas på en skärm på Avenyn?

– Det finns ju en trend med att folk vill synas, och då kände vi att det nu finns ett ypperligt ställe för detta. Och det här är väldigt enkelt för folk att göra, säger Madeleine Wahlberg.

Projektet pågår under hela juli månad.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER