Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu kan du köpa din egen ö till ett vrakpris

<p>Nu finns chansen att köpa en egen ö mitt i sjön Mjörn utanför Alingsås.</p>Foto: Fastighetsbyrån
<p>Huset ligger helt avskilt och är den enda fastigheten på ön som ligger utanför Alingsås.</p>Foto: Fastighetsbyrån
<p>Köper du fritidshuset kan du äta din frukost varje morgon med en hisnande utsikt.</p>Foto: Fastighetsbyrån
<p>Fritidshuset har en nyrenoverad brygga där du kan lägga till din båt.</p>Foto: Fastighetsbyrån
<p>För 2,3 miljoner kronor får du ett fritidshus med en uteplats som har en hisnande utsikt.</p><p><br></p>Foto: Fastighetsbyrån
<p>Nu finns chansen att köpa en egen ö mitt i sjön Mjörn utanför Alingsås.</p>Foto: Fastighetsbyrån

ALINGSÅS. Drömmer du om en egen ö?

Nu finns chansen att göra ett klipp mitt i sjön Mjörn utanför Alingsås.

För 2,3 miljoner kronor kan fritidshuset med en hisnande utsikt bli ditt.

– Det känns nästan som att bo i en reklamfilm, säger mäklaren Robert Larsvik.

Sommaren och semestern står runt dörren. Om du funderar var du ska vila ut inför den kalla vintern och drömmer om en egen ö finns det nu en unik möjlighet.

Mitt i sjön Mjörn utanför Alingsås ligger en 22 500 kvadratmeter stor ö till salu. På ön står ett 18 kvadratmeter stort fritidshus som byggdes 1957. Huset består av ett rum och ett kök med indragen el och vatten.

Egen brygga

Men charmen med objektet är utan tvekan läget. Med en vidsträckt sjöutsikt ingår förutom flera badplatser även en nyrenoverad brygga där du kan lägga till båten.

– Läget är helt unikt. Det ligger väldigt trevligt till och det tar bara några minuter att ta sig ut till ön – som inte är pytteliten, säger Robert Larsvik, fastighetsmäklare.

Och utgångspriset för huset är blygsamma 2,3 miljoner kronor. Då kan du vakna varje morgon med en hisnande sjöutsikt.

– Det är väldigt attraktivt med en egen ö. Här får man vara i fred och gillar du vattnet blir ön som ett andningshål, säger Robert Larsvik.

Hur vanligt är det med den här typen av objekt?

– Jag har sett liknande hus i området, men inte till det här priset. För att köpa en egen ö skulle jag säga att 2,3 miljoner kronor är ett rimligt pris.

Vill du övernatta i stugan finns en sovalkov och en järnkamin som ger värme på kvällarna. Men mäklaren erkänner att det finns vissa renoveringsbehov i stugan.

– Det finns alltid saker att göra i en liten stuga. Den är gammal och det kan vara bra att kolla vattensystemet, men det finns inga skador på stugan, säger Robert Larsvik, fastighetsmäklare.