Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu invigs Åbymässan – med stor villamässa

Viktor Ottosson, projektledare för Stora Villamässan. Foto: Pressbild
Åbymässan är en del av Åby arena som även omfattar Åbytravet. Foto: Pressbild

Nu är det dags för invigning av Åbymässan. 

Det firas med att den nya hallen fylls med husägare och trädgårdsfantaster när Stora Villamässan och Vår trädgård tar plats för första gången i Göteborg. 

– Det är pool och spa som lockar mest hos besökarna. Många vill ha lite hemmalyx och det behöver inte heller kosta så mycket för att köpa hem sin dröm, säger Viktor Ottosson, projektledare för Stora Villamässan.

I januari öppnades portarna till Åbymässan som är en del av upplevelsecentret Åby arena som även omfattar Åbytravet. I april är det dags för den formella öppningsceremonin. 

Första mässorna att ta plats i den nya hallen är Stora Villamässan och Vår trädgård första helgen i april. Mässorna har tidigare arrangerats under flera år i Malmö. Under helgen kommer över hundra utställare ta plats och slussa besökarna rätt mellan allt som omfattar huset, hemmet och trädgården.

Projektledaren Viktor Ottosson berättar att Stora Villamässan är en av de största mässorna i Sverige.

– Det är en trevlig mässa som innehåller det mesta för både honom och henne. Alltifrån pooler till värmepumpar och sängar. Det är ett bra koncept som vi har kört med i Malmö i 20 år, säger han. 

 

Åbymässan öppnade i januari i år, men den officiella invigningen sker i april.Foto: Pressbild

På mässan kommer besökarna också ta del av ett händelserikt program från scenen. 

– Från scenen kommer man kunna lyssna till programpunkter som vad man ska tänka på när man ska bygga hus, byggandet av solceller, smarta hemmet och trädgård, säger Viktor Ottosson. 

Vad lockar mest? 

– Det är pool och spa som lockar mest hos besökarna. Många vill ha lite hemmalyx och det behöver inte heller kosta så mycket för att köpa hem sin dröm. 

Vad är det bästa med mässan? 

– Helheten och upplevelsen i sig. Men jag rekommenderar att man spanar in scenprogrammet så man inte missar en bra tid på scenen.

Senare i vår kommer även yrkesmässan Framtid Mölndal och nordens största mässa för populärkultur – Comic Con att arrangeras på Åbymässan.