Pontus Båth, 26, heter Moderata Ungdomsförbundet Göteborgs nya distriktsordförande. Foto: Philippa Davin
Pontus Båth, 26, heter Moderata Ungdomsförbundet Göteborgs nya distriktsordförande. Foto: Philippa Davin

Nu har Muf i Göteborg fått en ny ordförande

Publicerad

Moderata Ungdomsförbundet Göteborg har fått en ny distriktsordförande – Pontus Båth, 26.

– Det känns fantastiskt kul att få leda Sveriges bästa Muf-distrikt, säger Pontus Båth i ett pressmeddelande.

På lördagen höll Moderata Ungdomsförbundet i Göteborg distriktsstämma på Scandic Backadal. Biträdande kommunalråd, och valberedningens ordförande Hampus Magnusson föreslog Torslandabon Pontus Båth till ny ordförande – och så blev också fallet.

Båth, som sedan 2011 varit vice ordförande i distriktsstyrelsen, blev 2011 också ordförande för Torslandamoderaterna.

– Han är känd för sitt stora antal personkryss i valet, senast 3372 stycken, säger ombudsmannen Sebastian Helin.

"Känns fantastiskt kul"

Under dagen har Muf också valt en helt ny styrelse och diskuterat olika politiska förslag.

– Det känns fantastiskt kul att få leda Sveriges bästa Muf-distrikt och att redan nu lägga grunden för en moderat valseger 2018, säger Båth i ett pressmeddelande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER