Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Nu har minkkriget börjat"

SVENLJUNGA. Djurrättsmilisen har förklarat krig mot pälsindustrin i Sverige.
Ett av målen är Göran Bokvists minkfarm i Svenljunga.
Därifrån släpptes 1 400 minkar ut i går morse. Dräktiga honor och djur som just fått valpar.
– Valparna dog när mammorna försvann, säger Göran Bokvist. Första gången "Djurrättsmilisen" lät höra tala om sig var 1982 då aktivister med detta namn sände brevbomber till Storbritanniens premiärminister Margaret Thatcher. Andra organisationer, som kämpade mot förtryck av djur, fördömde omedelbart bomberna. Aktionen ansågs inte representativ för organisationer som arbetar för djurens frigörelse. Om det verkligen är denna extremt militanta grupp som ligger bakom kuppen i Svenljunga i går, vet polisen inte. Ingen har ännu gripits.

Ordförande skakad

– Jag vet bara att förbundsordföranden från Finland ringde, och han var lite skakad, säger Göran Bokvist. Där hade man haft sina aningar om att det skulle bli attentat, men rätt som det var tycktes sabotörerna ha lämnat landet. Det kan ju vara de som är här nu. I mejl till ett antal tidningsredaktioner skriver Djurrättsmilisen att syftet med aktionen i Svenljunga var att befria alla minkar och orsaka så stor ekonomisk skada som möjligt.

"Ska krossas"

– Politikerna har lovat ett pälsfarmsförbud. Vi tror det när vi ser det, skriver gruppen. Till dess kommer vi att göra allt som står i vår makt för att krossa hela pälsindustrin. Kriget har bara börjat. Ni kommer höra från oss igen. I går kväll hade 600 av de utsläppta minkarna fångats in på farmen i Svenljunga. Vissa av dem kom tillbaka själva, andra fick fångas in i trakten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!