Nu gör Gyllene Tider om succén från 2004

GT.se kunde redan i går avslöja att Gyllene Tider flyttar sin konsert.
Foto: Fredrik Etoall

Gyllene Tider flyttar sin konsert från Slottsskogsvallen i Göteborg till Ullevi.

Enligt uppgift till GT kommer konserten att presenteras på en presskonferens i dag.

- Det har varit på gång länge, säger en källa till GT.

GT kunde redan i september förra året berätta att Gyllene Tider planerar en stor turné till sommaren - vilket bandet också bekräftade i januari då de gick ut med nyheten om turnén "Det är dags att tänka på refrängen" som startar på hemmaplan i Halmstad den 5 juli och även blir den första spelningen på nybyggda Tele 2 arena i Stockholm.

Den 12 juli är Slottsskogsvallen i Göteborg inbokad, men det har länge surrats om att bandet hellre vill upprepa succén från 2004 och spela på Ullevi, då 58 977 personer såg bandet på den klassiska arenan.

"Klart att det bli Ullevi"

Och enligt uppgift till GT är det nu klart att bandet byter konsertarena.

Vid bandets pressträff i Halmstad i förra veckan bekräftade konsertarrangören Live Nation för tidningen Göteborgsposten att biljetterna sålt så pass bra att man hoppas kunna flytta spelningen till Ullevi och att det är vad alla har gått och väntat på.

I dag håller Live Nation en presskonferens på Ullevi då ett band ska presenteras. De vill dock inte avslöja i förväg vilket band det rör sig om, men enligt GT källor är det alltså just Per Gessle med bandet Gyllene Tider som det handlar om.

Sålt bra

- Det är klart nu att det blir på Ullevi. Live Nation har haft en preliminärbokning den 12 juli sedan ett bra tag tillbaka, men nu har biljetterna sålt så bra att de kan flytta konserten från Slottsskogsvallen, säger en uppgiftslämnare till GT.

"Finns ju många band"

Kim Halling, pressansvarig på Live Nation, vill inte uttala sig om vilket band som kommer att presenteras i dag.

- Jag kan inte säga någonting förrän i morgon. Jag kan inte säga om det handlar om Gyllene Tider, det finns ju många band som vi skulle kunna ha på Ullevi.

TURÉPLANEN

5 juli Halmstad

7 juli Lysekil

10 juli Helsingborg

12 juli Göteborg

13 juli Malmö

15 juli Ronneby

17 juli Linköping

19 juli Karlstad

20 juli Leksand

21 juli Örebro

24 juli Kalmar

26 juli Jönköping

27 juli Stockholm

31 juli Gävle

2 aug Sundsvall

3 aug Örnsköldsvik

9 aug Skövde

10 aug Eskilstuna