Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu går Loket som tåget igen

Rullar vidare. Leif "Loket" Olsson har hämtat sig efter sin sjukdom i förra månaden, och i går stod han på scen och ledde Idrottens Bingo i Göteborg. Han mår helt bra nu igen, försäkrar han. Foto: Anders Ylander

GÖTEBORG. Loket rullar igen!

Efter yrselanfallet och sjukhusvistelsen i början av maj börjar Leif "Loket" Olsson åter få upp farten - i går var han i sedvanlig säker stil nummerutropare på Idrottens Bingo i Göteborg.

- Jag mår bra, lika bra som tidigare. Det är inga problem nu, säger han bestämt.

Kunde inte prata

Den 7 maj skulle Leif "Loket" Olsson framträda på ett äldreboende i Partille. När det var hans tur att gå på scen föreföll han lite frånvarande, och när han skulle börja prata fick han inte fram ett ord.

En sjuksköterska på äldreboendet förstod att det kunde vara allvarligt, och larmade en ambulans som förde Loket till Sahlgrenska.

Loket hämtade sig redan efter några timmar, men fick stanna kvar över natten på sjukhuset för bland annat provtagning. Proverna gav dock inget entydigt svar, och han fick stanna kvar under totalt åtta dagar.

Fortfarande är det oklart vad som drabbat honom, men det kan röra sig om en så kallad tia, en liten stroke.

Loket, som fyller 70 år nästa månad, fick läkarorder om att varva ner efter yrselanfallet på ett äldreboende i Partille i mitten av förra månaden. Och det har varit lite tyst om honom sedan dess.

Så när han skulle ställa sig framför bingospelarna i Göteborg i går ropade annonserna att det handlade om "Årets comeback". Men det håller Loket definitivt inte med om.

- Struntprat, jag har stått på scen flera gånger sedan jag skrevs ut från sjukhuset, så någon comeback är det inte. Jag har varit här också. Och "årets"? Verkligen inte! Så illa däran var jag inte.

Inlagd i en vecka

Men en vecka på sjukhus blev det, trots allt. Plus alltså förhållningsorder om att varva ner.

- Ja, jag blir ju äldre, jag med. Så visst... men än hänger jag med. Jag känner mig ungefär som jag gjorde innan den här historien.

Vet inte vad som hände

Fortfarande vet han inte riktigt vad det var som hände den där dagen i Partille.

- Jag råkade ut för samma sak för tio år sedan, och det var en tia, en övergående liten blodpropp i hjärnan. Jag tror det kan vara det samma som hände nu. Men jag ska på återbesök om någon vecka, så vi får se vad de säger då, förklarar han.

Så nu dröjer det tio år till nästa gång?

- Ja, man kan ju hoppas det, säger han och skrattar.

Lika säker som vanligt

Sedan går han ut i bingopubliken för att kolla in stämningen innan han går på scen. Trots att alla sitter koncentrerade på sina brickor är det flera spelare som kommer fram och hälsar och undrar hur det är med honom.

- Bara bra, upprepar Loket vänligt, och han ser förvisso också pigg och munter ut. Och när han greppar mikrofonen är han lika lugn och säker som vanligt då han presenterar vinster, gratulerar vinnare och rabblar nummer.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!