Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu finns vulkanpizzan – täckt med godis!

I stället för tomatsås så är det nutella i den här uppdaterade varianten av vulkanpizzan. Foto: Privat
Metin Kizil på Kroppkärrs pizzeria i Karlstad har gjorde en pizza med nutella på efter att kunder hade rekommenderat honom till det. Foto: Privat

Nu har en pizzeria i Karlstad uppdaterat vulkanpizzan - i stället för pommes och såser fylls den med nutella, choklad, godis och frukt.

– Det är en helt ny sorts pizza – folk gillar nutella och choklad så det här kommer nog bli jättepopulärt, säger Metin Kizil, ägare på Kroppkärrs pizzeria i Karlstad.

Skulle du vilja äta en pizza med godis på?

I början av sommaren hakade alla pizzerior på trenden med vulkanpizza – och nu har en pizzeria i Karlstad uppdaterat den numera klassiska vulkanpizzan genom att ha nutella, godis och frukt på den, vilket Värmlands Folkblad först uppmärksammade.

Idén föddes för en vecka sedan efter att några kunder hade tipsat om att ha nutella och frukt på pizzan.

– En kund som hade varit i Italien berättade att de hade ätit nutella på pizzan där och frågade oss om vi kunde göra det som en vulkanpizza så det gjorde vi, berättar Metin Kizil.

Passar som efterrätt

Degen till pizzan är en vanlig pizzadeg men i stället för tomatsås som fyllning så har man nutella och choklad. I mitten av pizzan – där det på vanliga vulkanpizzor brukar vara pommes frites och grönsaker – läggs godis och olika frukter.

– Vi har inte utvecklat den helt färdigt än, utan kunderna kan själva få bestämma vad dem vill ha på den, säger pizzabagaren Metin Kizil.

Metin Kizil är förvånad över att pizzan har blivit så populär.

– Trots att vi inte har gjort någon reklam har den sålt bra. Ungdomar är väldigt intresserade av att smaka på den. De gillar att testa nya saker.

Nutellapizzauppfinnaren rekommenderar också att man kan äta den något sötare pizzan som efterrätt.

– Den passar bra med en kopp kaffe, säger han.

Har du själv smakat på pizzan?

– Ja, det har jag. Det var lite speciellt men ändå väldigt gott, säger pizzabagaren Metin Kizil.