Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu avslöjas Gekås hemliga miljonplan

Gekås vd Boris Lennerhov berättar att marknaden för trädgårdsmöbler är jättestor.Foto: Magnus Selander/Kanal 5
Gekås investerade nyligen i 8 000 nya kundvagnar.Foto: ROBIN ARON / GT EXPRESSEN

Nu avslöjas Gekås nya, hemliga satsning i Ullared.

– Ingen ska kunna slå oss prismässigt, det är hela grejen, säger vd:n Boris Lennerhov till Hallands Nyheter.

Gekås lanserar ett nytt koncept som enligt Hallands Nyheter hållits hemligt på grund av konkurrensskäl.

Snart kommer det gå att köpa trädgårdsmöbler i Ullared. Boris Lennerhov beskriver marknaden för just trädgårdsmöbler som jättestor.

Till sommaren kommer det sättas upp en provutställning i lokalerna.

– Framåt blir det ett 20-tal grupper i ett jättestort showroom inne i varuhuset. Där köper och bokar kunden, säger Boris Lennerhov till HN.

30 miljoner kronor

Första året räknar vd:n med en omsättning på 30 miljoner kronor på trädgårdsmöblerna och att den kurvan sedan "ska öka till väldigt stora volymer".

Kunderna kommer framigenom kunna få trädgårdsmöblerna hemkörda till sig, men det är ännu oklart var de ska förvaras.

– Vi vet inte om det blir ett hyrlager i Falkenberg eller Nässjö. Vi vågar inte bygga ett eget lager om satsningen skulle gå åt skogen, säger Boris Lennerhov.

Nu ska det säljas trädgårdsmöbler på Gekås.Foto: GEKÅS

8 000 nya kundvagnar

Trädgårdsmöblerna är en i raden av satsningar på Gekås den senare tiden. I slutet av förra året berättade Boris Lennerhov bland annat att man skulle köpa in 8 000 nya kundvagnar – till en kostnad av tio miljoner kronor.

 

LÄS MER: Gekås nya miljardsatsning: "Är som Liseberg"

 

– Det är mer en betraktelse att varuhuset utvecklas och blir större. Jag har varit med och gjort kundvagnarna större en gång tidigare för åtta-nio år sedan och intresset ökar hela tiden. Har man inte tillräckliga vagnar så kan inte folk köpa vad de vill och det är ju dumt om man nu driver ett varuhus, sa Boris Lennerhov.

Samtidigt kommer affärsytan att bli 2 000 kvadratmeter större under sommaren. Likväl blir det ett nytt hotell och 72 nya stugor på Gekås camping.