Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu är motorprinsen kung på racingbanan

SEGERSPRUT. Här sprutar prins Car Philip segerskumpa (fast det i själva verket är alkoholfri Pommac, efter beslut av tävlingsledningen). Foto: Tommy Holl

GÖTEBORG. Nu är motorprinsen kung på banan.

- En härlig seger - och något av en revansch på belackarna som menat att mitt racingintresse inte har varit på allvar.

Det är en milt sagt segerglad Carl Philip som möter oss efter stadsloppet i Frihamnen.

Foto: Foto: Tommy Holl- Klart att jag är nöjd, tvåa i kvalificeringsloppet och sedan etta när det verkligen gällde. Det har varit två fantastiskt roliga lopp med svåra men inte omöjliga omkörningar, säger Carl Philip.

Visserligen blev han påkörd bakifrån vid ett tillfälle och på slutet krockade han med en kamera.

- Jag förlorade en femtio sextio meter när jag blev påkörd, men det var inte alls obehagligt eller fick mig att reagera negativt, tvärtom gjorde det att jag koncentrerade mig extra mycket på körningen, förklarar han.

Körde på kameran

Och kameran på en utskjutande stång över banan fick sig en ordentlig kyss medan Carl Philips BMW fick en cirka en meter lång spricka i motorhuven.

- Med den hastighet jag hade kan det inte ha blivit mycket kvar av den kameran.

Prins Carl Philip gjorde tävlingsdebut som racingförare 2008. Sedan dess har många varv avverkats. Inne på sitt femte tävlingsår är han numera en rutinerad förare vilket inte minst den här placeringen visade.

Ska fira

Nu ska motorprinsen smälta segern i lugn och ro.

- Ja, just nu har jag ingen aning om vad som blir nästa utmaning och nästa tävling, utan jag ser fram mot att fira den här segern, förmodligen stillsamt med familjen hemma i Stockholm, säger Carl Philip.