GT:s chefredaktör Frida Boisen träffade Bobbie Friberg da Cruz, Kenan Galijatovic och Martin Smedberg Dalence på stan för att prata om m.gt.se. Och självklart var de tre fotbollsspelarna överens om vad de helst läste för nyheter på GT:s mobilsajt: Sport! Foto: Lennart Rehnman
GT:s chefredaktör Frida Boisen träffade Bobbie Friberg da Cruz, Kenan Galijatovic och Martin Smedberg Dalence på stan för att prata om m.gt.se. Och självklart var de tre fotbollsspelarna överens om vad de helst läste för nyheter på GT:s mobilsajt: Sport! Foto: Lennart Rehnman

Nu är GT:s mobilsajt störst i Västsverige

Publicerad

GÖTEBORG. Nu är GT Västsveriges största nyhetssajt i mobilen och m.gt.se har passerat magiska gränsen 100 000 unika läsare per vecka.

- Jättekul att GT:s mobilsajt når rekordmånga läsare i Västsverige. Som en julklapp till våra läsare släpper vi nu en mängd nya funktioner på m.gt.se, säger GT:s chefredaktör Frida Boisen.

Insnöad i stugan? Gör som allt fler göteborgare och västsvenskar. Läs senaste nytt från GT i mobilen med massor av lokala och regionala nyheter, sport och nöje. Nu sätter m.gt.se nya rekord och når i dag fler än 100 000 läsare.

- Vi är bäst på kvällstidningsnyheter i Göteborg och Västsverige och det är kul att så många läsare har upptäckt hur bra vi är i mobilen. Oavsett om det är ungdomskravaller på stan eller om spårvagnstrafiken havererar, är vi bäst och snabbast på att berätta vad som händer med snabba nyhetsuppdateringar och tv-inslag på m.gt.se, säger Frida Boisen.

Förbättrad layout

I går lanserades en rad tekniska förbättringar på m.gt.se.

- Vi har snabbare laddtider, vi har förbättrat layouten, vi har mer innehåll på startsidan, vi sätter än större fokus på senaste nytt och har framför allt fler nyhetsuppdateringar, vilket förstås är allra viktigast, säger Joakim Svensson, chef för m.gt.se.

Några av de andra nyheterna i den nya, kraftigt förbättrade versionen av mobilsajten är:

  • Mer och bättre innehåll på startsidan.
  • Listor med senaste nöjes- och sportnyheterna.
  • Personaliserad vädertjänst.
  • Bildspecial.

- Vi har en enorm tillväxt på våra mobila plattformar och har den senaste tiden slagit flera fina rekord. Nu får du ännu mer texter, bilder och rörligt innehåll på startsidan. Dessutom är det lättare än någonsin att dela våra nyheter i sociala medier och du kan ställa in vår fria vädertjänst där du bor, säger Joakim Svensson, ansvarig för mobilutvecklingen på GT.

Fixa som favoritikon

En annan nyhet är att du som läsare nu ännu enklare kan få en snabbväg till Västsveriges största och bästa mobilsajt. Med några enkla knapptryck får du GT som favoritikon på skrivbordet i din Iphone och Android.

Därifrån når du sedan mobilsajten med ett enda klick.

- Snabbare än så här kan du inte få tillgång till Västsveriges ledande nyhetssajt i mobilen, säger Joakim Svensson.

Dessutom finns GT:s app sedan tidigare i Google Play för Android-telefoner.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER